Nedelja, 08.01.2017.

20:21

Vanredna situacija u 9 opština, kritično na jugu Srbije

Vanredna situacija proglašena je na teritoriji u osam opština, a najteže je u opštinama koje se nalaze na jugu, jugozapadu i jugoistoku Srbije.

Izvor: Beta, Tanjug

Vanredna situacija u 9 opština, kritično na jugu Srbije
Tanjug

Zbog velikih snežnih nanosa i niskih temperatura je proglašena vanredna situacija i na području Vranja.

Gradonačelnik Vranja i komandant Štaba za vanredne situacije Slobodan Milenković proglasio je vanrednu situaciju na celoj teritoriji grada, javlja RTS.

Problemi su najveći u Raškom, Zlatiborskom, Nišavskom, Topličkom i Pčinjskom upravnom okrugu, izjavio je Boban Stevanović iz Sektora za vanredne situacije

Stevanović je naveo i da su od 6. januara do danas pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali više od 116 ljudi i 70 vozila u sadejstvu svih linija rada MUP-a, Vojske i Žandarmerije.

Precizirajući da je vanredna situacija proglašena u šest opština i dva dela teritorija opština, on je za RTS rekao da su svi operativni kapaciteti ministarstva i Sektora za vanredne situacije u punoj pripravnosti.

Stevanović je apelovao na sve koji su krenuli ili koji planiraju da krenu na put, da vožnju usklade sa uslovima i stanjem puteva, drže bezbedno rastojanje od susednih vozila, ne kreću na put bez adekvatne zimske opreme, poštuju vertikalnu i horizontalnu saobraćajnu signalizaciju i uputstva nadležnih službi.

U Srbiji će do srede biti veoma hladno, nastavljaju se ledeni dani sa jutarnjom temperaturom od -18 do -10 stepeni a lokalno i niže, oko -25 stepeni.

U opštini Vladičin Han je proglašena vanredna situacija jer su meštani desetak planinskih sela, zbog smetova visokih i do tri metara odsečeni od sveta.

Uprkos lošim vremenskim uslovima situacija u drumskom, železničkom, vazdušnom i vodnom saobraćaju je pod kontrolom, saopštilo je nadležno Ministarstvo.

Štab za vanredne situacije u Vranju saopštio je da su u brdsko-planinska sela na tom području upućene vatrogasno-spasilačke jedinice na motornim sankama.

Veliku Moravu, okovao je led, a to je, kako su rekli meštani koji žive uz najveću reku Srbije, retko jer se u nju ulivaju termalne vode "svih" srpskih banja.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture proglasilo je obustavu plovidbe na Dunavu, od Bezdana do Prahova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

23 h

Podeli: