Sreda, 07.11.2012.

16:53

DS hoće pare iz Kneževićevog sefa

DS u Zrenjaninu zatražila je da joj bude vraćeno 160.000 evra pronađenih 2008. godine u sefu posle hapšenja šefa Gorana Kneževića, tada funkcionera DS-a.

Izvor: Beta

Default images

Zrenjaninski DS je u saopštenju naveo da je Specijalni sud u obrazloženju oslobađajuće presude Kneževiću potvrdio da novac pripada DS-u, dok je sam Knežević tokom postupka tvrdio da je u sefu pronađen stranački novac prikupljen donacijama.

Kneževiću je suđeno po optužnici za zloupotrebe u dodeli građevinskog zemljišta i on je prvostepenom presudom oslobođen te optužbe.

"Ukoliko i posle žalbe tužilaštva takva presuda ostane na snazi, logično je da se novac vrati Demokratskoj stranci, a kako stranka nema saznanja o poreklu ovog novca, celu sumu u iznosu 160.000 evra usmerila bi u humanitarne svrhe", naveo je zrenjaninski DS.

DS je ocenio da je postupak protiv Kneževića naneo veliku štetu stranci i svemu što je činila u političkom i privrednom miljeu grada u proteklih deset godina.

"Prvostepena oslobađajuća presuda Kneževiću, optuženom za organizovani kriminal, dočekana je sa olakšanjem za članove DS u Zrenjaninu jer je time skinuta anatema sa stranke i funkcionera, koji su danas u Gradskom odboru DS u Zrenjaninu i koji su oslobođeni optužbi", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: