Subota, 06.10.2012.

11:46

Nuba: Sve smo radili po zakonu

Slovenačka kompanija "Nuba savetovanje i investiranje", osnivač i vlasnik "Nuba invest doo", demantuje da je bilo nepravilnosti u vezi sa poslovanjem u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Default images

U saopštenju firme se navodi da je "Nuba" radila sve po zakonu i da su na ime taksa i naknada platili u našoj zemlji više od tri miliona evra.

"Nuba invest", kako je navedeno u saopštenju, tražilo je i dobilo građevinsku dozvolu za postavljanje optičke mreže u skladu sa svim zakonskim procedurama.

"Nuba savetovanje i investiranje" je strani investitor koji je u izgradnju optičke mreže do sada uložio više od 40 miliona evra i na tim poslovima angažovao više od 1.000 ljudi u Srbiji.

"Svaka kompanija mogla je i može da se prijavi za postupak izdavanja dozvola za izgradnju ove vrste objekata", navode u "Nubi" u saopštenju koje je objavljeno nakon pokušaja privođenja bivšeg ministra Olivera Dulića.

U identičnoj proceduri izdata su, kako je navedeno, odobrenja za izgradnju telekomunikacione optičke mreže Telenoru i SBB - u na identičnim trasama, kao i "Nuba invest", ali je za njihovo izdavanje bilo potrebno manje vremene nego u slučaju "Nuba invest".

Sve te informacije dostupne su javnosti u skladu sa Zakonom o dostupnosti informacijama od javnog značaja.

"Naglašavamo da je u postupku izdavanja dozvola učestvovalo više državnih institucija - Putevi Srbije, Telekom Srbije, Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, Republički geodetski zavod, MUP, reviziona komisija sastavljena od pet članova koja ispituje urednost dokumentacije i vrši kontrolu da li se postupak sprovodi u skladu za zakonima Srbije", kaže se u saopštenju.

Ta firma tvrdi i da su prilikom izgradnje pribavljene saglasnosti svih relevantnih javnih preduzeća koja su vlasnici instalacija na deonicama na kojima je građena telekomunikaciona mreža.

Takse plaćene Putevima Srbije i naknadedrugim državnim organima iznosile su do sada više od tri miliona evra.

"S obzirom na to da dolazimo iz EU, poslujemo u skladu sa evropskim zakonima. Istovremeno, kao i svi drugi privredni subjekti u Srbiji obavezni smo da poslujemo u skladu sa svim važećim zakonima i procedurama Srbje", ističu u toj firmi.

U saopštenju je naglašeno da je po izgradnji mreže, a u skladu sa zakonom, "Nuba invest" dobila sve neophodne sertifikate RATEL - a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: