Ponedeljak, 06.05.2013.

15:41

Đilas na Đurđevdan protiv Dinkića

Đurđevdan je krsna slava i Demokratske stranke, koju je obeležila u Kosjeriću. Đilas pozvao Dačića i Vučića da zaustave Dinkićevu pogubnu ekonomsku politiku.

Izvor: B92

Default images

Povod su i lokalni izbori koji će, osim u ovoj opštini, 26. maja biti održani i u još 16 drugih širom Srbije. Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas pozvao je danas premijera i prvog potrpedsednika Vlade da zaustave dalje sprovođenje pogubne ekonomske politike Mlađana Dinkića, koja će Srbiju gurnuti u bedu i siromaštvo do kraja godine.

Iako je prvobitno bilo planirano da lomljenje kolača bude upriličeno u nedavno izgrađenom parku, kiša je promenila taj plan, pa je lomljenje kolača upriličeno u restoranu Park.

Demokratska stranka je centralnu kampanju pred lokalne izbore u Kosjeriću i još 16 opština u Srbiji, započela sa štanda, koji je bio postavljen ispred hotela. Sa druge strane ulice i naprednjaci su postavili svoj štand, a to je bila idealna prilika za uskršnji okršaj jajima sa političkim protivnicima.

Potpredsednik Demokratske stranke Jovan Marković istakao je da su demokrate u Kosjeriću pokazale na koji način se jedna mala opština može pokrenuti napred. Međutim, po nalogu iz Beograda 5. oktobra prošle godine raskinuta je stara i formirana nova koalicija, koju predvode naprednjaci.

"Zaustavili su tu nadu ljudi, koji su ovde polagali nadu u Demokratsku stranku i ljude koji znaju i umeju da rade svoj posao. Nemaju nikakvu ideju kako dalje da vode ovaj grad", rekao je Marković.

Nosilac liste u Kosjeriću i kandidat za predsednika opštine Dragan Milaković najavio je dovršetak starih, ali i pokretanje novih projekata.

Predsednik demokratske stranke Dragan Đilas rekao je da je ta stranka podržala Vladu u potpisivanju Briselskog sporazuma. Međutim, ekonomska politika koju kreira Mlađan Dinkić, mogla bi da ima pogubne posledice, kakve bi po Srbiju bile da je odbijeno potpisivanje sporazuma u Briselu, smatra čelnik demokrata.

"Ove zakone sada koji se donose, mere, pokazuju odsustvo svake ideje, pokazuju da je budžet pre šest meseci napravljen nerealno i pogrešno, kao što smo i govorili. Da je deficit ogroman, da se ne može ovako dalje, a da se deo tog deficita promenom ovih zakona prebacuje na lokalne samouprave. Osim centralne kase koja je prazna, isprazniće se kase gradova i opština koji služe, pre svega, da se sufinansira i obdanište i socijalna pomoć i prevoz. Standard ljudi će biti katastrofalan", naveo je Đilas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: