Subota, 05.07.2014.

17:55

APV i nemačka pokrajina o poplavama

Predsednik Skupštine APV Ištvan Pastor razgovarao sa ministrom za evropska pitanja i međunarodnu saradnju nemačke pokrajine Baden Virtemberg Peterom Fridrihom.

Izvor: Beta

Default images

Pastor i Fridrih su na devetom Medjunarodnom dunavskom festivalu u Ulmu, koji je sinoć otvoren u tom gradu, razgovarali budućim preventivnim aktivnostima na odbrani od poplava u Srbiji.

Kako je preneo Pastorov kabinet, dogovorena je mogućnost saradnje Univerziteta u Novom Sadu i grada Karlsruea po pitanju odbrane i modernizacije sistema za odbranu od poplava, a dogovoreno je da pokrajina Baden Virtemberg bude domaćin odredjenom broju dece iz
poplavljenih područja. Osim pomoći vezane za teme poplava, nemačka pokrajina će Vojvodini preneti iskustva vezana za prekograničnu saradnju i saradnju u okviru Dunavske strategije.

Logistička i stručna saradnja dve pokrajine rezultat je dugogodišnjih prijateljskih odnosa koji su institucionalizovani potpisivanjem Zajedničke izjave o namerama izmedju parlamenata 25. juna u Sstutgartu.

Medjunarodni Dunavski festival održava se svake druge godine, a tokom deset dana njegovog trajanja predstavnici podunavskih zemalja, gradova i regija, razmenjuju iskustva, promovišu privredne, kulturne i druge potencijale, jačaju dunavsko zajedništvo i evropsku saradnju.

Na samom festivalu ove godine predstavlja se i Muzej Vojvodine i Muzej Grada Novog Sada zajedničkom izložbom o šajkaškom bataljonu, a predstaviće se i veslači kluba "Palić", zajedničkim programom sa veslačima iz Ulma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

22 h

Podeli: