Četvrtak, 03.07.2014.

16:25

U Zaječaru samo trkom na zasedanja

Od formiranja vlasti u Zaječaru pre godinu dana, skupština je hitno zasedala 59 puta. Opozicija tvrdi da im se uskraćuju prava, vlast kaže da je sve normalno.

Izvor: B92

Default images

Odbornici u Zaječaru najčešće brzim korakom stižu na skupštinska zasedanja, jer je u poslednjih godinu dana od 62 održana, njih 59 bilo sazvano po hitnom postupku.

Predstavnici opozicije tvrde da toliki broj hitnih skupštinskih saziva nije slučajnost i upozoravaju da im se na taj način uskraćuju prava koja bi mogli da ostvare da se sednice održavaju po redovnom postupku.

Sa druge strane odbornici vladajuće koalicije SNS-SPS kažu da im hitni sazivi ne predstavljaju nikakav problem i da u takvim okolnostima potpuno normalno rade.

Odgovore na pitanja o hitnim sednicama i eventualnom uskraćivanju prava opozicije, nismo uspeli da dobijemo. Iz Gradske Uprave smo obavešteni da je jedini relevantan sagovornik na ovu temu predsednik Skupštine grada Saša Mirković, u čijoj je i nadležnosti zakazivanje sednica, na godišnjem odmoru i da će nas kontaktirati čim počne da radi.

Opširnije u video prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: