Sreda, 02.07.2014.

10:45

"Jasna poruka NATO Crnoj Gori"

Crnogorske vlasti moraju da reformišu obaveštajne službe i to im je iz vrha NATO jasno poručeno, izjavio je ambasador Slovenije u Crnoj Gori Vladimir Gasparič.

Izvor: Tanjug

Default images

"NATO čini 28 država i generalni sekretar Andres fog Rasumusen je nakon nedavnog sastanka ministara preneo njihov stav. Koliko ja razumem, vrlo je jasno preneto šta treba da se uradi i vašoj Vladi je to potpuno jasno", kazao je za podgoričke "Vijesti" Gasparič, koji je ujedno i kontakt za NATO u Crnoj Gori.

On smatra i da je, iako Crnoj Gori neće biti upućena pozivnica za članstvo na jesenjem samitu Alijanse u Velsu, odluka ministara država članica NATO pozitivna poruka.

"Na tom skupu osećala se naklonjenost prema Crnoj Gori...Nikad se do sada nije desilo da jedna zemlja udje u NATO mimo samita, a to je sada vrlo jaka mogućnost za Crnu Goru", ocenio je slovenački ambasador i dodao da "oni koji su bili na tim sastancima tvrde da je poziv naredne godine više- manje gotova stvar".

Gasparič se ne slaže s nekim mišljenjima, koja dolaze iz crnogorske opozicije, da je nedobijanje poziva šamar vladi ili njen poraz.

"Teško je reći da su SAD bile protiv članstva Crne Gore. Mislim da je više u pitanju proširenje u celini. Kada na sto stavite proširenje, odjednom se pojave i pitanja Gruzije, Makedonije, BiH i stvari se komplikuju. Onda Crna Gora postane kolateralna šteta“, objasnio je on.

Gasparič je ocenio i da je, što se tiče promocije NATO u Crnoj Gori, vladajuća Demokratska partija socijalista "verovatno onaj vučni konj koji to radi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: