Utorak, 01.12.2009.

18:57

Bolji kreditni izgledi Srbije

Rejting agencija “Standard end Purs” saopštila je da je izmenila izglede za kreditni rejting Srbije sa “negativno” na “stabilno”.

Izvor: B92, Beta

Default images

Kako se navodi u izveštaju, ocena je data na osnovu stabilnih izgleda da su se spoljni pritisci sa kojima se Srbija suočava oslabljeni, a da će se u skladu sa programom sa MMF-om budžetska konsolidacija pojaviti u srednjoročnom periodu. Agencija je potvrdila dugoročni kreditni rejting "BB minus".

Ministarka finansija Diana Dragutinović izjavila da će ocene "Standard end Pursa" uticati na povoljnije uslove kreditnog zaduživanja Srbije i na poboljšanje opšte investicione klime.

Ona je ukazala na značaj ove poboljšane ocene, jer je poboljšanje postignuto u kriznom periodu i kada to nije slučaj sa rejting ocenama zemalja u okruženju.

U izveštaju, koji je danas objavljen, navodi se da kreditni rejting može biti povećan ukoliko bude praćen strukturnim reformama javne administracije i penzijskog sistema, čime se poboljšava izgled održivosti javnih finansija.

“Standard end Purs” očekuje da Srbija izvrši poboljšanja u poslovnom okruženju, koja zajedno sa napretkom ka evropskim integracijama, mogu dovesti do bržeg oporavka investicija i uravnoteženijeg rasta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: