U blizini škola 291 "crna tačka"

U Beogradu postoji 31 "crna tačka", a u celoj Srbiji ukupno 291 na putevima u neposrednoj blizini škola, izjavila je potpredsednica vlade Zorana Mihajlović.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.09.2014.

16:33

Default images

Obilazeći novu saobraćajnu signalizaciju u zoni Osnovne škole "Nikola Tesla" u selu Skela kod Obrenovca, ona je istakla da problem tih "crnih tačkaka" mora biti rešen u narednih godinu i po, u dogovoru sa Agencijom za bezbednost saobraćaja.

Postavljanje nove saobraćajna signalizacija kod škole "Nikola Tesla" u Skeli koštalo je oko 1,5 miliona dinara.

Mihajlovićeva je podsetila da je u proteklih 10 godina na putevima Srbije poginulo 291 dete i da je oko 18.000 mališana povređeno u saobraćajnim nesrećama.

Prema njenim rečima, bezbednost u saobraćaju svih građana, a posebno dece, prioritet je Vlade i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

"Novac za bezbednost u saobraćaju će se naći. Obaveza 'Puteva Srbije' jeste da u svom planu poslovanja ima deo budžeta, koji je isključivo opredeljen za bezbednost u saobraćaju", istakla je Mihajlovićeva, koja je i ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Srbije.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, zajedno s "Putevima Srbije" i Agencijom za bezbednost saobraćaja, postavilo je savremenu saobraćajnu signalizaciju ispred Osnovne škole "Nikola Tesla" u Skeli kod Obrenovca, koja se nalazi na krivini na kojoj je u prethodnih 10 godina devetoro dece iz te škole povređeno.

"Najvažnije na ovom svetu je ljudski život, posebno dečji život, i sve dok ne bude taj bilans bio 'nula' poginulih i 'nula' povređene dece, mi nećemo biti zadovoljni", rekla je Mihajlovićeva.

Podsetila je da je Vlada Srbije oformila Koordinaciono telo za bezbednost u saobraćaju, na čijem je ona čelu i u kojem su gotovo svi ministri.

"Na prošloj sednici smo dogovorili da, u okviru građanskog vaspitanja, bude oblast 'Šta znaš o saobraćaju', što ne znači da kroz ostale predmete neće biti zastupljeno znanje o saobraćaju", rekla je Mihajlovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: