Bez osude Đukanovićevog istupa?

Kolegijum predsednika parlamenta Crne Gore nije zauzeo stav o predlogu Pozitivne Crne Gore da osudi to što je Đukanović poslanika te stranke nazvao bitangom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.11.2013.

21:27

Default images

Za osudu su bili predstavnici opozicionih stranaka u Kolegijumu, protiv je bila Demokratska partija socijalista, a sastanku nisu prisustvovali predstavnici Socijaldemokratke partije i stranaka manjinskih naroda.

Šef poslaničkog kluba Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić kazao je novinarima da na Kolegijumu nije bilo jedinstvenog stava povodom predloga te stranke da se osudi istup Đukanovića, zbog čega će ta inicijativa, kako je naveo, ponovo biti razmatrana kada se predsednik parlamenta Ranko Krivokapić vrati iz zvanične posete SAD.

Premijer Crne Gore Milo Đukanović je nedavno, tokom premijerskog sata u Skupštini Crne Gore, u verbalnom prepucavanju sa predstavnicima Pozitivne Crne Gore poslanika te stranke Dritana Abazovića nazvao bitangom.

Poslanici te opozicione partije, čiji je lider Darko Pajović, nakon toga napustili su sednicu Skupštine Crne Gore.

Đukanović je potom izašao za skupštinsku govornicu i izvinio se poslanicima i javnosti, zbog atmosfere povišenih tonova u crnogorskom parlamentu.

“Žao mi je što sam, zbog gomile neistina iznesenih na moj račun, dozvolio da budem isprovociran i zato se izvinjavam poslanicima i ukupnoj javnosti”, kazao je crnogorski premijer.

Đukanović je potom skupštinskim izveštačima rekao da niko nema eksluzivno pravo da vređa.

“Bez obzira što mi nije svojstvena takva reakcija, u datom trentuku moram sam da zaštitim svoj integritet onako kako je to jedino bilo moguće, a to je poželjno izbegavati na mestu kakav je parlament. Zato sam se izvinio parlamentu i javnosti, a ne onima koji misle da njima pripada eksluzivno pravo na vređenje premijera”, kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: