Ujedinjenje Albanije i Kosova?

Nacionalistički Crveno-crni savez podneo je zahtev Centralnoj izbornoj komisiji Albanije za održavanje referenduma o spajanju Albanije i Kosova.

Izvor: Press online

Utorak, 12.02.2013.

23:08

Default images

Kresnik Spahiju, predsednik Crveno-crnog saveza, izjavio je da bi "dve albanske države trebalo da se spoje i da postanu jedna federacija", i kao takva pristupiti Evropskoj uniji.

Spahiju je rekao da je njegova stranka pokrenula ovu inicijativu na 100. godišnjicu razdvajanja albanske teritorije u etničkom smislu, uz objašnjenje da je ovo zadnji korak ka tome da ove "dve albanske zemlje" same odlučuju o svojoj budućnosti.

"Zahtev za referendum je istorijska prilika da se ujedine dve države koje pripadaju istom narodu, jer ne postoje nikakve unutrašnje i spoljne prepreke. Ovaj korak je u skladu sa osnovnim vrednostima Ujedinjenih nacija", rekao je Spahiju.

Predsednik Crveno-crnog saveza je dodao da bi izborna komisija trebalo da što pre izvrši potrebne procedure za održavanje referenduma, a ovu ideju su prvi put predstavili 28. novembra prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: