Sanaderu pozlilo, vraćen u zatvor

Ivo Sanader zbog zdravstvenih problema jutros nije dovezen iz pritvora u Remetincu na zagrebački Županijski sud. Nezvanično, on je imao povišeni krvi pritisak.

Izvor: B92

Utorak, 18.12.2012.

11:30

Default images

Sudsko veće pre početka rasprave telefonski je obavešteno da Sanader iz zdravstvenih razloga nije sposoban da prisustvuje raspravi, pa je ona odložena.

Iz zatvora su obavestili sud da će Sanader biti premešten u bolnicu za osobe lišene slobode, preneli su zagrebački mediji. On je tokom dana bio na pregledima, a zatim je vraćen u zatvor.

O kakvim se tačno zdravstvenim problemima radi, za sada, nije zvanično potvrđeno, ali mediji podsećaju i da je nakon što je bio izručen iz Austrije, Sanader bio hospitaliziran zbog problema sa srcem.

Advokati bivšeg hrvatskog premijera su rekli da ne znaju o čemu je reč i da su za njegovo zdravstveno stanje doznali tek u sudnici. Sanader im se, kažu, nije žalio ni na kakve tegobe.

Iako je sud za sutra zakazao nastavak suđenja, HRT navodi da se još ne zna hoće li tako i biti, s obzirom da je Sanaderu navodno idućih dana zakazan pregled srca.

Sanaderovi advokati rekli su novinarima da su za njegovo loše zdravstveno stanje saznali jutros u sudu, i da se on nije žalio ni na kakve tegobe, pa da ne znaju o čemu je reč. Pošto je izručen iz Austrije, Sanader je bio hospitalizovan zbog srčanih problema.

Bivši premijer i predsednik Hrvatske demokratske zajednice krajem novembra osuđen je prvostepeno na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora za primanje mita i ratno profiterstvo. Na tu kaznu ima pravo žalbe Vrhovnom sudu.

Po izricanju kazne, Sanader je prebačen u zagrebački zatvor u Remetincu odakle odlazi na suđenja u slučaju "Fimi-medija", u kojem se zajedno sa još 10 fizičkih i pravnih lica tereti za izvlačenje oko 10 miliona evra iz državnih preduzeća i ministarstva preko marketinške agencije Fimi-medija, po kojoj je afera i dobila ime.

Među optuženima je i HDZ, kao prva stranka koja se tereti za korupciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: