Sirija:Pobunjenici ubili 78 vojnika

Sirijski pobunjenici ubili su danas 78 pripadnika vojske Sirije, dok su širom zemlje ukupno poginula 182 čoveka, saopštili su opozicioni aktivisti.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.11.2012.

22:41

Default images

Prema podacima Opservatorije za zaštitu ljudskih prava sa sedištem u Velikoj Britaniji, u više sukoba u Siriji poginula su 104 civila i pobunjenika.

Pobunjenici su ubili 37 vojnika u napadima na tri vojna kontrolna punkta blizu grada Sarakeba.

U Siriji dnevno često pogine i više od 150 ljudi, ali je broj danas poginulih vojnika sirijske vosjke neuobičajeno velik, navodi agencija AP.

Ova stradanja su usledila u kontraofanzivi, nekoliko dana posle intezivnog vladinog bombardovanja pobunjeničkih uporišta širom Sirije.

Opozicioni aktivisti navode da režim predsednika Bašara Asada sve više koristi vazduhoplovstvo da bi povratio kontrolu nad teritorijama koje su pobunjenici zauzeli, uključujući strateški grad na severu zemlje, Maret al-Numa.

Taj grad režim koristi kao rutu za snabdevanje od Damaska do Alepa. Pobunjenici nastoje da ometu snabdevanje Alepa, ključnog grada u sirijskom građanskom ratu, drugog po veličini u ovoj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: