Lagumdžija spreman na ostavku

Šef diplomatije BiH Zlatko Lagumdžija izjavio je da je spreman da podnese ostavku na tu dužnost, ako to zatraži neka nova većina u parlamentu BiH.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.08.2012.

19:38

Default images

On je dodao da bi to značilo i odlazak SDP-a u opoziciju na nivou BiH.

Lagumdžija je na konferenciji za novinare rekao da "ne podnosi ostavku na zahtev predsednika Republike Srpske Milorada Dodika", već "onome ko je tražio da on bude ministar inostranih poslova BiH", javila je Srna.

"Zašto dolazi sada do napada na SDP i na mene kao jednog od lidera 'šestorke'? Tu se radi o nečemu sasvim drugom", rekao je Lagumdžija i ponovo izneo stav da "nije prekršio Ustav, zakone, niti međunarodne obaveze BiH", dajući instrukcije da se pruži podrška BiH Rezoluciji o Siriji u Generalnoj skupštini UN.

Lagumdžija je, po povratku s vanrednog samita Organizacije islamske saradnje o Siriji, održanog u Saudijskoj Arabiji, kazao da je spreman da položi račun i Predsedništvu BiH i Parlamentarnoj skupštini BiH, pa čak i ako nadležni organi procene da se radi o krivičnom delu.

Smenu Lagumdžije zatražili su zvaničnici RS, uključujući i predsednika tog entiteta u BiH Milorada Dodika, zbog instrukcija koje je dao Misiji BiH pri UN da na glasanju u Generalnoj skupštini UN početkom meseca podrži rezoluciju o Siriji kojom se osuđuje režim u Damasku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: