Zrenjanin: Otac čekićem ubio sina

Zrenjaninka policija je uhapsila Kostu Friskana iz mesta Torak zbog osnovane sumnje da je čekićem ubio svog sina Jeftu Friskana.

Izvor: B92

Nedelja, 15.07.2012.

20:37

Default images

Sumnja se da je Kosta Friskan (85) u dvorištu porodične kuće u selu Torak, u ulici Bratstva-jedinstva 78, u subotu ujutru zadao više udaraca čekićem u glavu svom sinu Jefti (57) od kojih je ovaj preminuo.

Otac i sin Friskan živeli su sami u porodičnoj kući. Bavili su se poljoprivredom i izdržavali obrađujući petnaestak hektara zemlje. Komšije iznose da su dobri i mirni ljudi, ali i da su znali da se međusobno sporečkaju. Tome je, navodno, najviše kumovao alkohol, jer su obojica voleli da popiju. "Prolazio sam u subotu ujutro biciklom pored njihove kuće, kada me Kosta zaustavio i zavapio "uđi unutra, ubijen mi je sin". Pomislio sam da je Jefta preterao sa pićem i pao. Ležao je u lokvi krvi, u travi kraj šupe. Kosta mi je rekao da ga je tako zatekao i okrenuo na leđa, da vidi šta mu se dogodilo", ispričao je komšija Đorđu Babesku, koji je odmah o događaju obavestio Jeftinog brata od tetke Dragoja Lelu, a ovaj je odmah pozvao policiju.

Prema izjavi istražnog sudije Višeg suda u Zrenjaninu Ileša Bakoša, nakon obavljenog uviđaja, dat je nalog za obdukciju tela Jefte Friskana jer su policijski inspektori posumnjali u verziju koju je Kosta izneo tokom saslušanja.

"To se pokazalo ispravnim, jer su lekari kasnije utvrdili da je smrt nastala kao posledica nanesenih fizičkih povreda", izneo je Bakoš.

Kuća u čijem se dvorištu dogodilo ubistvo je zapečaćena, policija ne dozvoljava pristup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: