Dve lezbejke napadnute u Zagrebu

Nepoznati muškarac fizički je 22. juna napao dve devojke lezbijske orijentacije u Zagrebu i poručio da ne bi mogle tako slobodno da se šetaju da su u Beogradu.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 26.06.2012.

17:37

Default images

Napad se dogodio u četvrti Trešnjevka u šest sati ujutru, kada je muškarac dve devojke najpre napao verbalno, a potom i udarcima pesnicama u glavu, saopštili su organizatori Parade ponosa u hrvatskoj prestonici, prenosi index.hr.

Napadač je devojke počeo da uznemirava dok su čekale noćni autobus. Iako su ga one uglavnom ignorisale, obraćajuci mu se jedino porukom da ih ostavi na miru, on nije popuštao, već je nastavio s verbalnim zlostavljanjem u noćnom autobusu, navodi Zagreb prajd.

"Da ste u Beogradu, ne biste se ovako usudile hodati gradom! Odvratne lezbače i pederi, treba vas sve pobiti i popaliti!", samo su neke od uvreda koje je nepoznati muškarac uputio devojkama.

Nakon što su izašle na stanici, verbalni napad pretvorio se u fizički, pošto je muškarac počeo da udara devojke u glavu. One su nekako uspele da pobegnu, ali ih je napadač stigao i nastavio da ih udara pesnicama i nogama po glavi i telu.

Jedna od devojaka uspela je da pozove policiju, posle čega se napadač udaljio u nepoznatom pravcu, vredjajuci i njih i policiju. Jedna devojka zadobila je frakturu vilice, ima rasečenu usnu i potres mozga, dok druga ima hematome i masnice po licu.

Žrtve su policiji na mestu dogadjaja naglasile da se napad dogodio iz mržnje zbog njihove polne orijentacije.

Zagreb prajd je najavio da će podneti krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: