Braća pogubljena odsecanjem glave

Dva brata osuđena za ubistvo pogubljena su u Saudijskoj Arabiji odsecanjem glave mačem, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.04.2012.

19:28

Default images

Mohamed i Selim al-Madiribi al-Šamali osuđeni su jer su čekićem udarili u glavu svog sunarodnika Saada al-Madiribija, a zatim ga nožem izboli do smrti, zbog spora vezanog za zajednički posao, navodi se u saopštenju.

Pogubljenjem dvojice braće, broj egzekucija u Saudijskoj Arabiji od početka godine povećao se na 19, preneo je Frans pres.

Prema francuskoj agenciji, prošle godine je u Saudijskoj Arabiji pogubljeno najmanje 76 ljudi, a prema podacima organizacije za zaštitu ljudskih prava Amnesti internešenel, lane je pogubljeno 79 ljudi.

U Saudijskoj Arabiji na snazi je strog šerijatski zakon, a smrtna kazna sledi osuđenima za silovanje, ubistvo, izdaju, oružanu pljačku i trgovinu narkoticima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: