Prijava lekara zbog primanja mita

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u nastavku akcije "Kraba", podneli prijavu protiv Beograđanina Z.B. i A. R. K. iz Osla, iz Norveške.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 09.04.2012.

18:21

Default images

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, u krivičnoj prijavi koja je prosleđena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu navodi se da je Z. B. kao predsednik Komisije za lekove Instituta za onkologiju Srbije u drugoj polovini 2007. godine tražio i primio novac od A. R. K., direktora kompanije Merk.

Novac je primljen na osnovu fiktivno zaključenih Ugovora o autorskom delu sa kompanijom "Merk" na ukupan iznos od 800.000 dinara, a sve u cilju povećanja količina leka "Erbituks", odnosno favorizovanja kompanije "Merk" u odnosu na druge dobavljače.

Akcija "Kraba" u kojoj su otkrivene zloupotrebe u lečenju pacijenata citostaticima počela je krajem juna 2010. godine, hapšenjem direktora Instituta za onkologiju u Beogradu Nenada Borojevića i još nekoliko lekara i farmaceuta.

Borojević je početkom 2012. izvršio samoubistvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: