Uhapšen Hafiz Mehmeti zbog napada

Kako saznaje B92, u Kosovskoj Mitrovici je uhapšen Hafiz Mehmeti i sada ga ispituje policija Euleksa zbog sumnje da je pucao na Srbe u naselju Brđani.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 10.11.2011.

10:03

Default images

Kosovska policija, međutim, javlja da nema uhapšenih. Mehmeti je bio čuvar obnovljenih albanskih kuća u naselju Brđani.

Portparol Policije Kosova za region Mitrovice Besim Hoti rekao je da još nije bilo hapšenja zbog incidenta u Brđanima, ali da je jedna osoba bila privedena u svojstvu svedoka.

Hoti je kazao da je policija obavila pretres još nekoliko kuća u vezi sa incidentom u kojem je jedan Srbin ubijen, a još dvojica su ranjena iz vatrenog oružja.

"U policiju je danas dovedena jedna osoba u svojstvu svedoka događaja od sinoć", kazao je portparol policije.

On je ranije izjavio da je policija sinoć pretresla šest kuća u potrazi za dokazima, ali da nisu uspeli da pronađu bilo šta što je povezano sa slučajem. Hoti je kazao da policija još nema informacija o mogućem motivu sukoba u naselju Brđani, u kom žive Srbi i Albanci.

Sinoć oko 20 časova u naselju Brđani u severnom delu Mitrovice ubijen je Sava Mojsić, a dve osobe su ranjene.

Lekari kosovskomitrovačke bolnice saopštili su da je obdukcijom utvrđeno da je smrt Save Mojsića nastupila zbog povrede nanete projektilom kalibra 7 milimetara, ispaljenim iz ručnog vatrenog oružja. U Kosovskoj Mitrovici je odlukom predstavnika opštine proglašen dan žalosti zbog tragične smrti Mojsića (28), koji je sahranjen danas u 13h na groblju u Rudaru kod Zvečana.

Veljko Đorđević i Dejan Vukomanović koji supovređeni u naselju Brđani su pušteni na kućno lečenje. U mitrovičkoj bolnici ostao je jedino Radoš Vukićević koji je sinoć zadobio tešku povredu lumbalnog dela kičme, kada je pogođen hicem iz vatrenog oružja, velike razorne moća. Vukićevića je danas posetio ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović sa saradnicima.

Pantić: Prekidamo kontakt sa Kforom

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je jutros za televiziju Most iz Zvečana da je nedopustivo da tri osobe osumnjičene za umešanost u ranjavanje Srba u Brđanima sinoć odmah budu puštene iz pritvora.

Pantić je rekao da će opština Kosovska Mitrovica prekinuti svaki kontakt sa misijom Kfor.

"Posle ovog ubistva ne vidim razlog da sa njima razgovaramo. Lokalna uprava će učiniti sve kako bi se sačuvali životi i imovina građana Kosovske Mitrovice", naveo je Pantić.

On je rekao da se ne zna ko je ubio Mojsića, ali tvrdi da su "inspiratori" premijer Vlade Kosova Hašim Tači i šefovi međunarodnih misija na Kosovu i Metohiji - Gzavije de Marnjak i Erhard Drevs.

Pantić je naveo da oni nisu ni osudili tri ubistva koja su se desila u poslednjih mesec dana, a kamoli pronašli i kaznili počinioce.

Lekari Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici saopštili su jutros da zbog prirode i težine povreda nisu uspeli da spasu život Mojsiću koji je podlegao povredama zadobijenim u pucnjavi u severnom delu Mitrovice.

Ostala dvojica Srba koja su povređena iz vatrenog oružja su stabilno i nisu u životnoj opasnosti, kao i još jedna osoba koja je, kako su saopštili lekari, povređena u tuči.

Lekari: Ubijen metkom

Bolnica u Kosovskoj Mitrovici
Doktor Miroslav Milošević, specijalista sudske medicine i asistent na Institutu za sudsku medicinu prištinskog Univerziteta, izjavio je da je smrt Save Mojsića nastupila jer je iskrvario iz povređenih organa i krvnih sudova trbuha nakon ranjavanja projektilom ispaljenim iz ručnog vatrenog oružja.

"Ulazna rana koja se nalazi u levom slabinskom predelu ima sve elemente probojne snage projektila. Radi se o klasičnoj ulaznoj rani, ulaznom otvoru, sa nagnječnim prstenom i defektom tkiva prečnika 7 milimetara", rekao je Milošević.

Precizniji podaci biće dostupni za nekoliko dana, nakon urađenog obdukcionog nalaza.

Načelnik hirurgije dr Radimir Janković izjavio je da je Mojsić, koji je preminuo, primljen sa teškim, smrtonosnim povredama pet vitalnih organa, stomaka, uključujući jetru, slezinu i želudac, koji su razneti projektilom velike razorne moći. Janković je dodao da su lekari pokušali hirurško zbrinjavanje, ali su povrede bile teške i nisu uspeli da ga spasu.

Upravnica bolnice u Kosovskoj Mitrovici doktorka Milena Cvetković izjavila je novinarima da je Mojsić preminuo i pored uporedne hirurške intervencije i reanimacije.

"Pored sveg našeg zalaganja i nadoknade tečnosti - krvi, plazme, i nakon četiri sata borbe u operacionoj sali pacijenta smo izgubili", konstatovala je Cvetkovićeva.

Povređeni Radoš Vukićević je, prema rečima načelnika hirurgije dr Radimira Jankovića, zadobio tešku povredu lumbalnog dela kičme, vatrenim projektilom velike razorne moći, sa oštećenjem tkiva.

Vukićević je hirurški zbrinut i stanje pacijenta za sada je stabilno, dodao je načelnik hirurgije.

Kod Veljka Đorđevića, koji je takođe povređen vatrenim oružjem, u pitanju je povreda desne nadlaktice naneta metkom, izjavio je novinarima ortoped Dušan Petrović.

Na odeljenju ortopedije hospitalizovan je i Dejan Vukomanović, koji je zaradio posekotine po glavi i nagnječenja na telu, a prema oceni Petrovića, očigledno je da se radi o povredama zadobijenim u tuči

"I jedan i drugi pacijent su u dobrom opštem stanju", dodao je dr Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: