ZIZIC: REFERENDUM OPSTRUISU EU I SAD

Izvor: B92

Subota, 01.12.2001.

18:00

Default images
Potpredsednik Socijalisticke narodne partije Zoran Zizic negirao je optuzbe vladajuce Demokratske partije socijalista da koalicija "Zajedno za Jugoslaviju" opstruise dogovor i referendumski proces oko drzavnog statusa Crne Gore. U izjavi za "Vijesti", Zizic je rekao da se referendumu protive EU i SAD, a ne koalicija "Zajedno za Jugoslaviju". "Ta pozicija je prvo izrazena kroz stav o demokratskoj Crnoj Gori u demokratskoj Jugoslaviji, a sada je to preraslo u vidjenje EU", rekao je Zizic. On je ocenio da bi Crna Gora i njeni gradjani pretrpeli veliku stetu ako crnogorski predsednik Milo Djukanovic i njegov blok nastave da insistiraju na refrendumu o nezavisnosti.

Komentarisuci najave Djukanovica da ce u aprilu raspisati referendum, Zizic je istakao da "nema pomena o raspisivanju referenduma bez postovanja Ustava, odnosno bez konsenzusa svih stranaka u Parlementu".

"Ubedjen sam da referendum koji bi bio odrzan bez konsenzusa svih releventinih politickih snaga ne moze biti validan niti ga moze priznati medjunarodna zajednica. Takav referendum nece zavrediti priznanje, vec prezrenje medjunarodne zajednice", dodao je Zizic. On je podsetio na ocenu komesara EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijera Solane da gradjani Crne Gore treba da znaju sve opasnosti koje mogu proisteci iz referendumskog projekta. "Uostalom, jasno je receno da Evropa ne zeli cepanje i promenu granica, niti nestabilnost", zakljucio je Zizic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: