Snežna oluja ide ka istoku SAD-a

Snežna oluja koje je donela neuobičajeni velike nanose snega za Božić u jugoistočnim delovima SAD premešta se severnije ka istočnoj američkoj obali.

Izvor: B92

Nedelja, 26.12.2010.

13:00

Default images

Najavljuje se sneg do 25 centimentara u Vašingtonu, Njujorku i u regiji Nove Engleske.

Aviokompanije su otkazale na stotine letova na severoistočnom koridoru, uz najave novih otkaza letova kako se oluja bude pojačavala.

Američke države Merilend, Virdžinija i Severna Karolina proglasile su vanredno stanje sinoć ili jutros. Dok su službe u Severnoj Karolini pokušavale da očiste snegom i ledom okovane puteve, zvaničnici kompanije Srednji Atlantik proveli su Božić u pripremama za sneg od 30 centimentara, pad temperature i jak vetar.

U Novoj Engleskoj, koja je locirana na severoistoku SAD između Atlanskog okeana, Kanade i države Njujork, moglo bi da padne i do 60 centimentara snega, dok se u državi Njujork očekuje preko 30 centimentara, ali kako je sneg propraćen jakim vetrom moguće su i snežne mećave.

Jaka snežna oluja je proizišla iz formiranja sistema niskog vazdušnog pritiska koji će se danas intenzivirati kod obale Severne Karoline, koja izlazi na Atlanski okean, i ojačaće oluju kako se ona bude kretala severnije, saopštila je Američka nationalna meteološka služba.

Nevreme duž istočne američke obale potrajaće do utorka, navode prognostičari, a prenosi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: