Bajec: U 2011. izvestan boljitak

Građani Srbije u 2011. godini mogu da očekuju izvesno poboljšanje životnog standarda, izjavio je ekonomista Jurij Bajec.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 26.12.2010.

12:07

Default images

On je ocenio da je već sada izvesno da će, uz odmrzavanje penzija i plata, rast privrede dostići tri odsto.

Inflacija će, po njegovim rečima, u drugoj polovini godine pasti na jednocifrenu, industrijska proizvodnja i izvoz nastaviće da rastu, a stopa nezaposlenosti počeće da pada.

Bajec u 2011. godini očekuje priliv direktnih investicija od oko tri milijarde evra.

"Građani mogu da očekuju izvesni boljitak, iz prostog razloga što će se desiti nekoliko stvari koje su već konačno dogovorene i koje su izvesne, a prvo je odmrzavanje plata u javnom sektoru i penzija", rekao je Bajec i saglasio se da će to odmrzavanje mesečnih prihoda biti skromno, naročito početkom 2011. godine.

Bajec je ocenio da će povećanje zarada i penzija, sprovedeno u tri etape, iznositi šest, sedam odsto i ukoliko se inflacija u drugoj polovini 2011. svede na jednocifrenu, kao što je to obećao guverner Narodne banke Srbije, onda će mesečni prihodi penzionera i zaposlenih biti osetno bolji nego u prethodnoj godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: