Visoka peć nakratko u pogonu

"Ju-Es stil Srbija" saopštava da će u junu privremeno pustiti u rad jednu visoku peć, a da trajno puštanje u pogon nije moguće zbog krize na tržištu čelika.

Izvor: Beta

Petak, 22.05.2009.

16:01

Default images

"Tržište čelika je i dalje daleko od nivoa na kojem je bilo u prethodnih nekoliko godina, a mi u kompaniji 'Ju-Es stil' Srbija ne možemo da predvidimo kraj krize", rekao je direktor komunikacija u toj kompaniji Nemanja Brković. On je kazao da je "Ju-Es stil", da bi se prilagodio tržišnim okolnostima, u aprilu obe visoke peći stavio "na tihi hod".

Visoka peć će u junu biti puštena samo nakratko zbog nekih proizvoda koji se ne mogu proizvesti u Košicama (u Slovačkoj), a nakon toga će se pripremiti da opet duže vreme bude neaktivna, objasnio je on.

"Nastavak rada visoke peći isključivo će zavisiti od potreba naših kupaca i situacije na tržištu čelika", rekao je Brković.

"Ono što radimo je da svakodnevno posmatramo, iz časa u čas, dešavanja na svetskom tržištu čelika", kazao je on.

"Mi ne vidimo kraj krize, bar ne kada je u pitanju industrija čelika", rekao je Brković.

On je kazao da je "Ju-Es stil" obavestio reprezentativne sindikate u kompaniji i predstavnike Vlade Republike Srbije o planovima da se privremeno pokrene proizvodnja visoke peći broj jedan.

Nezavisni sindikat metalaca "Ju-Es stila" saopštio je u četvrtak da će kompanija "Ju-Es stil" 9. juna privremeno pokrenuti visoku peć da bi proizvela 60.000 tona čelika.

"Ju-Es stil" je najveći izvoznik iz Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: