Utorak, 03.03.2009.

19:16

Sisak: Uhapšen zbog ratnog zločina

Ivica Mirić iz Novog Sela kod Siska uhapšen je zbog sumnje da je, kao komandant Antiterorističke grupe u tom mestu, počinio ratni zločin u oktobru 1991.

Izvor: FoNet

Default images

On se tereti da je, sA drugim nepoznatim osobama, 9. oktobra 1991. godine iz zagrebačke bolnice "Rebro" odveo sisačkog radnika Miloša Čalića (1942), koji je tamo bio na lečenju, a čije telo je nađeno dan posle, u šumi Brezovica kod Siska. Patološki nalaz pokazao je da je Čalić ubijen vatrenim oružjem i mučen pre smrti.

Mirić je uhapšen zajedno sa Božidarom Turkmanom iz Topolovca, koji je posle policijskog ispitivanja pušten na slobodu.

Mirića su, kako se nezvanično saznaje, svedoci prepoznali kao jednu od osoba koje su odvele Čalića iz bolnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: