Egereši: Statut će biti usvojen

Predsednik Skupštine Vojvodine ocenio je da otpori prema Statutu Vojvodine prvenstveno dolaze od snaga koje su protiv decentralizacije i evropskog puta Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.03.2009.

15:23

Default images

Šandor Egereši je, u razgovoru sa delegacijom Vlade Mađarske, dodao da je uveren da će Skupština Srbije uskoro usvojiti predloženi dokument, saopštio je njegov kabinet.

Šef mađarske delegacije, državni sekretar za nacionalnu politiku Ferenc Gemeši, naglasio je da je regionalizacija jedno od osnovnih načela Evropske unije i da bi dalja decentralizacija Srbije predstavljala izuzetno pozitivan signal na njenom putu ka evropskim integracijama.

U razgovorima, u kojima su učestvovali i načelnica odeljenja u Uredu zadužena za manjinska pitanja Erika Teržek, generalni konzul Mađarske u Subotici Ferenc Nađ i šef poslaničkog kluba "Mađarske koalicije" u pokrajinskom parlament Tivadar Tot, bilo je reči o daljem produbljivanju dobre saradnje Mađarske i Srbije, navodi se u sopštenju.

DSS: Izjava svedoči o nepoznavanju Evrope

Izjava predsednika Skupštine Vojvodine Šandora Egerešija da su antievropske snage protiv Statuta Vojvodine svedoči o potpunom nepoznavanju Evrope i temelja na kojima ona počiva, saopštio je potpredsednik Demokratske stranke Srbije Borko Ilić.

On je u saopštenju dostavljenom Tanjugu naveo da je osnovni temelj Evropske unije vladavina prava i pravna država. S obzirom na to da je Statut protivan Ustavu i zakonima Srbije, ovaj predlog urušava pravnu državu i poredak u našoj zemlji, ocenio je Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: