Teška saobraćajna nesreća u Keniji

Najmanje 29 osoba je danas poginulo i više desetina je povređeno u sudaru putničkog autobusa i vozila sa prikolicom u Keniji, saopštila je policija te zemlje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.01.2009.

19:47

Default images

Za sada nije poznato šta je izazvalo nesreću koja se desila u ponedeljak nešto posle ponoći na putu između Najrobija i obalskog grada Mombasa, rekao je portparol kenijske policije Erik Kiraite.

Kiraite je rekao da je možda reč o čeonom sudaru i naveo da bi broj žrtava mogao biti veći, pošto je osam od 24 povređene osobe zadobilo teške povrede.

Teške saobraćajne nesreće su česte u Africi, jer su putevi u vrlo lošem stanju, a kamioni i autobusi najčešće pretovareni. Svake godine više stotina osoba pogine u nesrećama izazvanim prevelikom brzinom i nepoštovanjem saobraćajnih propisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: