Jeremić traži podršku na putu ka EU

Ministar inostranih poslova Vuk Jeremić zatražio je na konferenciji Partija evropskih socijalista (PES) u Madridu, podršku za ubrzan put Srbije u EU.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.12.2008.

15:47

Default images

Jeremić, koji sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem prisustvuje konferenciji PES-a, izjavio je sinoć RTS-u da u Madridu traže podršku lidera svih levih partija za ubrzan put Srbije u EU.

"Zadatak nam je da odmrznemo Prelazni sporazum sa EU, da učinimo 2009. godinom Evrope u Srbiji, godinom ubrzanih reformi i ubrzane integracije u EU", rekao je šef diplomatije Srbije.

Demokratska stranka, čiji je on funkcioner, pridruženi je član Partije evropskih socijalista.

Ministar Dačić je prisustvo na poslednjem velikom skupu PES-a ove godine, kome prisustvuju lideri partija, kao i predsednici nekih država, premijeri i ministri spoljnih poslova, ocenio kao veoma važno jer se na njemu usvaja platforma partija socijalista za predstojeće evropske izbore, za evropski parlament.

"Ovo je još jedna potvrda za SPS da ide sigurnim putem svoje integracije u međunarodne asocijacije socijalističkih socijaldemokratskih partija. Najvažnije je za nas članstvo u Socijalistickoj internacionali, posle čega sledi članstvo u Partiji evropskih socijalista", rekao je Dačić za RTS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: