Požar iznad Budve

Veliki požar na brdu Spas iznad Budve, zahvatio je desetak hektara borove šume, niskog rastinja i makije.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 21.08.2008.

18:13

Default images

Gradonačelnik Budve Rajko Kuljača izjavio je da je požar na brdu Spas kod Budve lokalizovan i da nisu ugroženi ljudski životi i objekti. "Sve je pod kontrolom, nijedna kuća nije izgorela, nijedan čovek nije u opasnosti, i ljudski životi su zaštićeni. Izgoreo je deo brda Spas prema plaži Mogren, a u požaru iznad brda Ostrog gori sitno rastinje", rekao je Kuljača.

Saobraćaj na Jadranskoj magistrali u pravcu Kotora je blokiran i usmeren je preko brda Topliš. Požar na brdu Ostrog na drugoj strani grada je lokalizovan u podnožju i sprečeno je da se proširi na naseljeni deo brda, a vatra je usmerena ka vrhu brda.

Oko 16:30 u selu Komoševina iznad Budve izbio je požar koji se proširio na brdo Spas preteći da ugrozi okolne kuće, a požar je zahvatio napuštenu baraku i magacin.

Požar na Spasu je lokalizovan sa jedne strane, dok su sa druge strane varogasci koji su rasopređeni po lokalnom putu kako bi sprečili dalje širenje vatre.

Ekipa Službe zaštite i spašavanja Budva je na brdu Spas kako bi sprečila da vatra koja je zahvatila i drugu stranu brda zahvati naseljeni deo Spasa.

U pomoć budvanskim vatrogascima stiglo je 30 vatrogasaca iz Podgorice, a u gašenju vatrene stihije učestvuju i helikopteri i dromaderi.

Nekoliko požara u kolubarskim selima

Zbog visokih temperatura vazduha, ali i bacanja opšuka i neopreznosti u spaljivanju ostataka požnjevene pšenice, zabeleženo je u poslednja dva dana oko 10 požara, od kojih su neki bili i većeg obima, saopštili su valjevski vatrogasci.

Najteže su prošla domaćinstva Privislava Radivojevića iz ubskog sela Takovo i Slobodana Pavlovića iz sela Ratkovca u opštini Lajkovac, kome su u požaru izgorele gotovo sve ekonomske zgrade i hrana pripremljena za zimsku ishranu stoke.

Pored vatrogasne ekipe iz Lajkovca, koja nema dovoljno vatrogasaca a i tehnički je neopremljena, u gašenju požara su učestvovale i ekipe iz Valjeva i Uba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: