SPS: UREDBA UVODI VANREDNO STANJE

Izvor: B92

Subota, 23.06.2001.

23:31

Default images
Socijalisticka partija Srbije zatrazice od Ustavnog suda Jugoslavije da oceni ustavnost Vladine uredbe o saradnji sa Tribunalom. Ova stranka , takodje, zahteva od saveznog i republickog predsednika Vojislava Kostunice i Milana Milutinovica da preduzmu korake i mere da se pomenuta uredba ponisti, javlja Radio B92. Socijalisti su najavili i da ce u utorak 26. juna u Beogradu organizovati miting protiv izrucenja jugoslovenskih drzavljana Haskom sudu. Na vanrednoj konferenciji za novinare u subotu popodne potpredsednik SPS-a Zivadin Jovanovic je ocenio da Uredba zapravo predstavlja dekret dosovske Vlade i ocenio da je Uredba neustavna i da "nema pravno dejstvo jer je doneta od strane jednog dela Savezne vlade koga predstavlja DOS”. Jovanovic je ocenio da ce “ovim dokumentom biti naneta velika steta gradjanima SRJ”, te da ce “oni koji su ucestvovali u donosenju odluke snositi odgovornost pred narodom”. Sva tela i organi SPS-a su u stalnom zasedanju rekao je Jovanovic i naglasio da ce se socijalisti boriti svim politickim sredstvima da se uredba ponisti. Ocenjujuci vladinu uredbu generalni sekretar SPS-a Zoran Andjelkovic ocenio je da je donosenjem ove Uredbe "poceo raspad SRJ" i da veruje da ce gradjani negativno reagovati na kako je rekao “uvodjenje vanrednog stanja”.

Potpredsednik SPS-a Ivica Dacic je, na istoj konferenciji za novinare, izjavio da vladinom Uredbom od sutra pocinje lov na Srbe. On je zakljucio da se lista trazenih osoba od strane Haskog tribunala nece zavrsiti na Slobodanu Milosevicu. Socijalisti su na kraju najavili svakodnevne setnje ispred Centralnog zatvora - kao jos jedan od vidova protesta protiv Uredbe o saradnji sa Haskim tribunalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: