MICUNOVIC: KOSTUNICA OBECAO DA CE SMENITI PAVKOVICA

Izvor: B92

Subota, 23.06.2001.

13:45

Default images
Predsednik Veca gradjana Savezne skupstine Dragoljub Micunovic izjavio je u subotu da je predsednik Jugoslavije Vojislav Kostunica obecao da ce uskoro smeniti Nebojsu Pavkovica sa mesta nacelnika Generalstaba Vojske Jugoslavije. "Kostunica je rekao da je smena Pavkovica u njegovoj nadleznosti i da to pitanje nije partijsko vec drzavno, kao i da ce uskoro biti izvrsene reforme u VJ koje podrazumevaju i smenu Pavkovica", preneo je Micunovic Kostunicine reci sa poslednjeg sastanka lidera DOS, na kome se raspravljalo i o smeni nacelnika GS VJ. U uvodnom izlaganju na sednici Glavnog odbora Demokratskog centra, koja se odrzava u Novom Beceju, lider DC je podvukao da je "zakljucak celog DOS da Pavkovic nema politicko poverenje clanica DOS da ostane na mestu nacelnika GS VJ" i ponovio da je zatrazena njegova smena. "Nije Pavkovicevo da preti, da istupa u javnosti, drzi govore i da polemise s politicaruma, vec da sprovodi politicke odluke. VJ mora biti stavljena pod kontrolu Parlamenta i nijedna institucija u ovoj zemlji ne sme se osamostaliti u toj meri da bude bez kontrole parlamenta i javnosti. U ovoj zemlji nece se dozvoliti stvaranje vise centara moci", zakljucio je Micunovic, javlja Fonet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: