Nezakonita odluka Komisije

Sud u Sjenici proglasio je nezakonitom odluku Izborne komisije o poništenju rezultata referenduma za opoziv predsednika SO Sjenice.

Izvor: B92

Petak, 01.09.2006.

16:46

Default images

Portparol Sandžačke demokratske partije Mirsad Jusufović ocenio je da je član te stranke, predsednik opštine Sjenica Esad Zornić pobedio Vladu Srbije i ministra Velimira Ilića. On je pozdravio presudu Opštinskog suda.

"Za sve one koji su se ovih dana bavili spekulacijom da li su naši rezultati tačni ili nisu, i za sve one koji su pokušali da pomute pobedu Esada Zornića, mogu da kažem da je ovo rešenje suda pravosnažno i protiv njega se ne može podneti zahtev za vanredno preispitivanje, niti zahtev za ponavljanje postupka", rekao je Jusufović.

Generalni sekretar koalicije Lista za Sandžak Nermin Bejtović je, povodom odluke Opštinskog suda o poništenju odluke Opštinske izborne komisije, ocenio da je pravosuđe u Sjenici ispolitizovano.

On je svoju tvrdnju potkrepio nedavnom izjavom ministra pravde Zorana Stojkovića, koji je tada rekao da je stanje u sudstvu Sjenice i Novog Pazara veoma loše: "Nas ne čudi ovakva odluka suda, ako znamo da iza ovog rešenja stoje one iste sudije koje je lider Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić postavio na te funkcije još dok je imao svu vlast u Beogradu. Za nas je u ovom trenutku najvažnije da je su građani Sjenice našu koaliciju podržali sa oko 6.000 glasova dok je SDP dobila oko 2.000 glasova pristalica Socijalističke partije Srbije i Srpske radikalne stranke", rekao je Bejtović.

U Sjenici i u Novom Pazaru 10. septembra održaće se vanredni izbori za skupštine opština, pošto je u oba grada Vlada Srbije još u aprilu uvela prinudnu upravu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: