Knjige za sudije trgovinskih sudova

Pripremljeno je 230 kopija "Komentara Zakona o stečajnom postupku" za sve sudije trgovinskih sudova Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 20.06.2006.

13:48

Default images

Knjige su obezbeđene u okviru Projekta reforme sudske uprave trgovinskih sudova Srbije koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). Autori Dragiša B. Slijepčević i Slobodan Spasić, sudije Vrhovnog suda Srbije, vodeći su stručnjaci u materiji stečaja, a Komentar bi trebalo da doprinese ujednačavanju sudske prakse svih trgovinskih sudova Srbije u primeni novog Zakona o stečajnom postupku.

Takođe, knjiga će sudijama biti dostupna i u elektronskom obliku, na veb-portalu trgovinskih sudova.

Projekat reforme sudske uprave trgovinskih sudova Srbije trogodišnji je projekat vredan 12,8 miliona dolara, čije aktivnosti obuhvataju unapređenje rada trgovinskih sudova, uključujući i postupke za prikupljanje i analizu podataka, profesionalno usavršavanje i obuku u saradnji sa Pravosudnim centrom u Srbiji, analizu i komentare nacrta zakona iz oblasti trgovinskog prava, kao i pomoć i podršku sudovima u oblasti komunikacije s javnošću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: