Požar na turističkom brodu

Na jednom brodu za turistička krstarenja sa 708 putnika noćas je nedaleko od obala Engleske izbio požar.

Izvor: B92

Subota, 06.05.2006.

11:20

Default images

Članovi posade su, nakon nekoliko časova, uspeli da ugase vatru i otklone opasnost, prenele su agencije. Jedan zvaničnik obalske straže u južnoengleskoj luci Dover, iz koje su koordinisane spasilačke aktivnosti, naveo je da je poziv u pomoć sa broda stigao jutros oko četiri sata po srednjeevropskom vremenu i da su se ka plovilu uputili vatrogasni i spasilački brodovi i helikopteri.

Zvaničnik je rekao da posada broda i stručnjaci sada procenjuju štetu i da putnici verovatno neće morati da budu evakuisani, kako je prvobitno planirano.

Televizija Skaj javila je ranije da se brod nalazio oko 20 kilometara od Istburna, primorskog grada na jugoistoku Engleske, kada je u mašinskim prostorijama izbio požar. Prema izveštaju te televizije, brodski zapovednici su se pripremali da narede evakuaciju putnika.

Zvaničnik u Doveru precizirao je da je reč o brodu Kalipso, koji plovi za kompaniju Luis Kruz Lajns, ali nije naveo nacionalnost putnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: