Tender za prodaju kompanije Mobi 63

Agencije za privatizaciju i telekomunikacije objavile su poziv na tender za kupovinu licence za mobilnu telefoniju i Mobi 63.

Izvor: Beta

Petak, 28.04.2006.

12:47

Default images

Dozvola za mobilnu telefoniju izdaje se na 10 godina i moći će da se obnovi. Na prodaju se nude oprema i pretplatnička baza kompanije Mobi 63, koja je nasleđena od kompanije Mobtel, kojoj je Vlada Srbije početkom ove godine oduzela licencu za mobilnu telefoniju.

Kompanija Mobi 63 osnovana je u aprilu ove godine, a njeni osnivači su Srbija, u čijem je vlasnistvu 70 odsto kapitala, i grupa privatnih austrijskih investitora.

Ponuđači će biti pozvani da dostave jedinstvenu finansijsku ponudu za 100 odsto udela u kapitalu Mobi 63 i za licencu za mobilnu telefoniju, s tim što ponuđena cena ne može biti niža od 800 miliona evra. Dvadeset odsto prodajne cene, odnosno ne manje od 320 miliona evra, jeste naknada za licencu, a ostatak naknada za udeo u kapitalu kompanije Mobi 63.

Na tenderu mogu da učestvuju samo kompanije koje imaju više o tri miliona mobilnih telefonskih pretplatnika i čiji je prihod u poslednjoj fiskalnoj godini bio preko 500 miliona evra.

Izjave o zainteresovanosti za učešće na tenderu dostavljaju se do 15. maja. Najkasnije do 19. maja biće objavljene lista pretkvalifikacionih ponuđača, a očekuje se da će kupoprodajni ugovor s najpovoljnijim ponuđačem biti potpisan do kraja jula.

Za finansijskog savetnika u postupku prodaje druge licence za mobilnu telefoniju u Srbiji i udela u kompaniji Mobi 63 izabrana je francuska kompanija Rotšild, a poziv za učešće na tenderu objavljen je u beogradskoj dnevnoj štampi i u Fajnenšel tajmsu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: