Velika šteta od klizišta

Izvor: B92

Petak, 24.03.2006.

09:15

Default images
Svi listovi opisuju kolika i kakva je šteta naneta zbog klizišta u različitim delovima Srbije (Valjevo, Kruševac, Čačak).

Uništene su kuće i putevi, a novine pišu i o tome da je Vlada odobrila 90 miliona dinara kao pomoć ugroženim područjima.

Glas javnosti piše da je klizište u Kragujevcu prouzrokovalo otvaranje grobova, pa je neophodno raditi ekshumacije.

Danas je objavio i intervju sa Petrom Lokinom, profesorom Geološkog fakulteta, koji tvrdi da su proradila privremeno umirena klizišta, kao i da je jedino što čovek može da uradi kontrola neograničene seče šuma i regulisanje kanalizacionih mreža.

Godišnjica bombardovanja

Svi dnevni listovi podsećaju da je danas sedam godina od NATO-bombardovanja.

Glas javnosti tekst je naslovio"Milosrdni anđeo" sejao smrt", a u tekstu se napominje da je u toku bombardovanja stradalo 1.002 pripadnika vojske i oko 2.000 građana, kao i da je trogodišnja devojcica stradala na noši.

Listovi podsećaju na to da je bombardovanje trajalo 78 dana i da će nas osiromašeni uranijum tek koštati zdravlja.

Novosti na bombardovanje podsećaju jednom ljudskom pričom – pričom čoveka koji je u jednom od napada ostao bez obe noge.

Blic o milionerima

Blic piše o milionerima u Srbiji. Poreska uprava do kraja meseca trebalo bi da ima kompletan spisak o dohocima građana i u skladu sa njima i počne da oporezuje. Dosadašnji podaci govore da je najveći prihod prijavio privatnik iz Novog Sada - 20 miliona dinara, i da su najbogatiji ekonomisti, privatnici, advokati, doktori... U Srbiji ima oko 9.000 prebogatih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: