Sledi zaplena Karićeve imovine

Imovina Bogoljuba Karića mogla bi da bude zaplenjena za mesec-dva ukoliko ne plati utajeni porez.

Izvor: B92

Sreda, 22.02.2006.

18:54

Default images

Istovremeno, iz poreske uprave najavljuju da će sredinom godine početi da se primenjuje takozvana unakrsna procena imovine, čime će se naći na udaru oni koji poseduju nesrazmerno veću imovinu od prihoda koje mogu da dokažu.

Jedan od prvih prema kojima se primenjuje novi metod utvrđivanja stvarnog prihoda je Bogoljub Karić. Poreska uprava upoređuje prihode koje je prijavljivao i imovinu ili štednju i na taj način će da utvrdi da li je i koliko Karić zarađivao na crno. Poreska policija je već podnela krivičnu prijavu protiv Bogoljuba Karića i njegova tri brata zbog sumnje da su između 1999. i 2001. godine utajili porez od 7,7 miliona nemačkih maraka.

"Metod 'unakrsne procene imovine' biće primenjen i u slučaju Bogoljuba Karića i kod svih onih koji su bogatstvo stekli uglavnom kriminalnim aktivnostima. Ako govorimo o godišnjem prihodu Bogoljuba Karića i o porezu zbog čega je podignuta krivična prijava to je u postupku kancelarijske kontrole, sada je aktuelno utvrđivanje visine i nakon toga ide postupak naplate poreza. Ukoliko se ne plati dobrovoljno, biće prinudno naplaćen iz pokretnih i nepokretnih stvari", kaže Vladimir Ilić, direktor Poreske uprave.

Brat Bogoljuba Karića, Dragomir, kako prenosi list Politika, vlasnik je i većeg dela ove vile na Dedinju. Dragomir je vlasnik četvrorosobnog stana na prvom spratu, a kako piše Politika, mansarda je dve trećine u vlasništvu Dragomira, a jedna trećina preduzeća Astra simit. U vlasništvu Karića je 13 vila i 33 stana u Beogradu.

Dragomir Karić i njegova braća i rođaci nisu jedini koji imaju ogromnu imovinu. Na udaru poreske uprave biće i ogroman broj građana, uglavnom biznismena van zakona, koji imaju vile i najskuplje modele automobila, a uglavnom se vode kao nezaposleni. Sancije za nelegalne bogataše neće biti bezazlene. Osim kazne za utaju poreza, sledi im i krivična prijava i zatvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: