Postignut dogovor sukcesora

Pregovarač u sukcesiji imovine SFRJ Veroljub Dugalić rekao je da je postignut dogovor o preostalim devizama bivše Narodne banke.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.07.2005.

14:23

Default images

Prema rečima Dugalića, koji je i sekretar Udruženja banaka, nerazdužene garancije nekadašnje Narodne banke SFRJ umesto centralne banke Srbije ubuduće će preuzeti preduzeća koja su izvodila radove u Iraku, Iranu, Kuvajtu, Libiji i drugim zemljama tokom osamdesetih.

Dugalić je podestio da će se na osnovu dogovora zemalja sukcesora stara devizna štednja i ubuduće isplaćivati po teritorijalnom principu: " Dakle, prema zakonu koji je usvojen, ovoj državi se isplaćuju štedni ulozi svim građanima bez obzira na to u kojim bankama su imali štedne uloge, ako su oni domicilni građani ove zemlje i ako su rezidenti, dakle ako imaju državljanstvo ove zemlje. Ako nisu državljani ove zemlje, a imali su štedne uloge na ovoj teritoriji, to bi trebalo da se reši na osnovu bilateralnih sporazuma."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: