Uragan "Denis" prošao Floridu

Pet osoba poginulo je na Floridi i u Džordžiji kada je uragan "Denis" pogodio američku obalu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.07.2005.

09:41

Default images

Tri člana jedne porodice na Floridi poginula su u nedelju uveče kada se njihov automobil survao u provaliju punu nabujale vode, izjavio je portparol saobraćajne policije Dag Dodson. Do nesreće je došlo u oblasti Šarlot u blizini grada Punta Gorda.

"Put je bio poplavljen i njihov automobil se bukvalno prevrnuo u vodi", rekao je Dodson dodajući da su u vozilu kasnije pronađena tela muža, žene i njene svekrve, žitelja Kejp Korala.  Jedan čovek je izgubio život u Džordžiji kada je na njegovu kuću u mestu Dekatur palo stablo, javila je lokalna tv-stanica.

Kako su ranije saopštili lokalni mediji, jedna osoba je podlegla povredama nakon  strujnog udara izazvanog visokonaponskim kablom koga je srušio razorni vetar, u Fort Loderdejl na Floridi.

Uragan "Denis" stigao je u nedelju do obala Alabame i severozapadne Floride, sa udarima vetra od 193 kilometara na čas i ogromnim talasima. Ogromni talasi dosezali su visinu četvorospratnica, dok je kiša padala kao zavesa. Lokalna policija odgovarala je samo na pozive koji se tiču "života i smrti".

Prema prognozama, ugaran bi mogao da dobije na snazi, sa jačinom vetra od 240 do 280 kilometara na čas, na svom putu dalje kroz Alabamu, Misisipi i zapadni Tenesi.

Posle prolaska kroz Kubu i Haiti, gde je usmrtio 32 ljudi, "Denis" je produžio u Meksički zaliv, uz jačinu vetra koja može da sravni gradove. Vlasti Floride, Alabame i Misisipija naredile su u subotu evakuaciju više od milion i 200 hiljada ljudi iz oblasti za koje se pretpostavljalo da mogu da dođu pod udar uragana.

Prema prognozama, ugaran bi mogao da dobije na snazi, sa jačinom vetra od 240 do 280 kilometara na čas, na svom putu dalje kroz Alabamu, Misisipi i zapadni Tenesi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: