Andrić: Naći ćemo put da ponovimo raspravu u Skupštini Srbije

Izvor: B92

Sreda, 11.06.2003.

17:24

Default images

U izjavi za Radio B92 predsednik skupštinskog Odbora za informisanje i poslanik vladajuće koalicije Ivan Andrić je komentarišući najnovije događaje rekao da je "učinjen još jedan udar na Savet". Andrić je rekao da je Skupština do sada poštovala nezavisnost i autonomnost saveta, ali da sada mora da reaguje: "Razumem odluku g. Vodinelića i time je sve ovo dobilo ozbiljniju dimenziju. Mi smo dobili pismo od članova Saveta u kojem se traži da se obavi skupštinska rasprava i mi ćemo sigurno u narednih nekoliko dana naći način kako da ponovimo raspravu pred skupštinom Srbije. Poštujući legitimitet onih koji su izabrani u Savet i njihovu želju da se na izvestan način opravdaju pred javnošću, ali ne tako što će voditi nekakve medijske bitke, nego kroz institucije gde je tome i mesto, i poštujući želju javnosti da proveri istinitost činjenice oko kojih je bilo diskusije, mi ćemo u narednih nekoliko dana pokušati da nađemo najbolji mogući pravni put da se ponovi rasprava u skupštini Srbije". Dok je trajala sednica Saveta, poslanička grupa Demokratske stranke Srbije podnela je inicijativu Skupštini Srbije da pokrene postupak za prestanak članstva Gorana Radenovića, Nenada Cekića i Vladimira Cvetkovića u Savetu za radiodifuziju. Poslanik DSS-a Vukosav Tomašević rekao je novinarima u parlamentu da je za tu inicijativu prikupljeno 20 potpisa poslanika, kako je i predviđeno Zakonom o radiodifuziji. On je izrazio očekivanje da će tu inicijativu podržati trećina poslanika parlamenta, koliko je potrebno da bi bila na dnevnom redu vanredne sednice Skupštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: