Zagreb će Nikolića dočekati ledeno

Izbor Tomislava Nikolića za predsednika Srbije pogoršaće odnose s Hrvatskom, ali i sa celim regionom, smatra Žarko Puhovski, politički analitičar iz Zagreba.

Info

Izvor: B92

Utorak, 22.05.2012.

09:30

Default images

Puhovski je u intervjuu za Blic rekao da je iznenađen rezultatom izbora za predsednika Srbije, jer je bio uveren da će Boris Tadić pobediti, kako su i pokazivala istraživanja javnog mnjenja.

Govoreći o budućim odnosima Srbije i Hrvatske, s obzirom na novonastalu situaciju, Puhovski je, na pitanje da li može da zamisli dolazak Nikolića u Hrvatsku, rekao da ne može da zamisli da on ne dođe u Hrvatsku jer Srbija u ovm trenutku ima sa Hrvatskom odnos kakav je Hrvatska imala sa Slovenijom.

“Put do Brisela je za Zagreb išao kroz Ljubljanu, a za Beograd ide kroz Zagreb. Ako on iole želi Srbiju u EU, to ne može drugačije nego kroz Zagreb. Dakle, on će doći, biće dočekan, ako bude sreće ledeno, a ako ne bude sreće biće dočekan ne baš prijateljski. To zavisi od toga šta će se u međuvremenu dešavati", kazao je on.

Puhovski podseća da Nikolić nije nova osoba na čelu države, već je osoba koja je u odnosu na BiH, Zagreb ili Makedoniju opterećena ranijim izjavama koje se ne mogu smatrati prijateljskim.

Na pitanje da li je Nikolić prihvatljiv, ukoliko ga i EU prihvata, on odgovara da će svako biti prihvatljiv ukoliko je izabran na korektnim izborima i ukoliko nije fašista.

"Drugo, mislim da svi oni, a delom i sam Nikolić, pokušavaju da se prisete Sanadera od pre 10 godina. Nikolić je čak imao i Sanaderove parole i on ne shvata da time stavlja do znanja da Srbija zaostaje za Hrvatskom tačno devet godina“, kaže Puhovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: