"Kohabitacija ne dolazi u obzir"

Lider DS Boris Tadić ocenio je da bi bila štetno da posle izbora predsednik Srbije bude iz jedne, a vlada iz druge politicke opcije.

Info

Izvor: B92

Sreda, 25.04.2012.

19:42

Default images

Kandidat za predsednika koalicije okupljene oko DS je za Radio-televiziju Srbije kazao da je kohabitacija moguć rezultat izbora, ali da, što se njega tiče, to ne dolazi u obzir.

"Što se mene tiče, ne dolazi u obzir, jer sam prošao jednom to iskustvo. To je apsolutno nemoguća situacija. Bio sam predsednik u vrlo delikatom političkom procesu kada je vlada bila iz druge opcije i kada su u njoj bili Vojislav Koštunica, Mlađan Dinkić i Miroljub Labus, Velimir Ilić, Vuk Drašković", kazao je Tadić.

"Ja više prolaziti kohabitaciju sa vladom neću. To bi bila jako štetna odluka. Potrebna nam je sinergija političkog delovanja od predsednika, vlade, opština, kako bi jedan težak period pred nama izgurali", naglasio je on.

Prema njegovim rečima, investitori pažljivo prate rezultate izbora i očekuju rezultate koji "obezbeđuju sinergiju i koordinaciju na svim nivoima vlasti".

Tadić je kazao da se svojim političkim protivnicima približio kada je reč o putu ka EU, ali da mu oni nisu politički prijatelji.

"Ranije su imali drugačiji stav da Srbija treba da bude crna rupa na evropskom tepihu. Stvari su se izmenile i to je dobro", naveo je lider demokrata.

Kako je rekao, od nekih političkih protivnika DS je uspeo da napravi političke prijatelje i sklopi strateško partnerstvo sa Socijalističkom partijom Srbije.

"Verujem da ćemo i nakon izbora moći da nastavimo dalje onim putem koji smo počeli. Bila bi šteta zaustaviti proces koji je počeo da daje izuzetne rezultate i koji je umirio Srbiju", naveo je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: