Hoće li Asanž biti izručen Švedskoj

Osnivač "Vikiliksa" DŽulijan Asanž saznaće sledeće sedmice presudu o njegovom izručenju Švedskoj, saopštio je "Vikiliks".

Izvor: B92

Četvrtak, 27.10.2011.

23:44

Default images

Visoki sud u Londonu obavestio je Asanža da će presudu po žalbi koju je osnivač "Vikiliksa" podneo doneti 2. novembra, navela je ta međunarodna neprofitna organizacija, koja se bavi objavljivanjem tajnih dokumenata.

Zaposleni u "Vikiliksu" DŽozef Ferel je izjavio da je sud poslao Asanžu potvrdu datuma suđenja, bez navođenja drugih detalja, preneo je AP.

Sud je u februaru doneo presudu po kojoj Asanž treba da bude izručen Švedskoj kako bi odgovorio na optužbe o seksualnom zlostavljanju dve žene.

Asanžovi advokati su uložili žalbu Visokom sudu, insistirajući da u Švedskoj neće dobiti pošteno suđenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: