LCK 2017: Startovalo je najprestižnije LoL takmičenje!

Korejska LCK liga je nakon dugog iščekivanja počela juče, duelima između ekipa ROX Tigers protiv KT Rolster i Longzhu Gaming protiv Samsung Galaxy

Izvor: nikola saviæ KlanRUR

Sreda, 18.01.2017.

09:41

LCK 2017: Startovalo je najprestižnije LoL takmičenje!

ROX Tigers vs KT Rolster

Prvi meč u LCK sezoni 2017 počeo je duelom između ROX Tigersa i KT Rolstera, timova koji su prethodnu sezonu zavšili na prvoj i drugoj poziciji na tabeli. Bilo je zanimljivo videti kakve će partije pružiti ovi timovi, s obzirom da je KT rolster zamenio četiri od pet igrača, a ROX Tigers u novu sezonu ušao sa kompletno novom postavom.

ROX Tigersi su nakon odlaska svih zvezda tima, odlučili da otvore novo poglavlje i krenuli od nule sa potpuno novim sastavom.

KT Rolster je stvorio neverovatan tim koji čine: Smeb na top lejnu, Score u džungli, Pawn – mid lejn, Deft – AD keri i Mata u ulozi supporta. Svaki od ovih igrača igrao je bitnu ulogu u top-tier timovima u svojim regijama i važi za jednog od najboljih igrača na svojoj poziciji. Oko bilo kojeg od ovih igrača bi se mogao izgraditi tim, a s obzirom da su svi okupljeni na jednom mestu samo govori o potencijalu koji ova ekipa poseduje, što su svakako i potvrdili pobedom od 2-0 u prvom kolu korejske LCK lige nad ekipom ROX Tigers.

Već se u čempion odabiru prve partije, videlo dse a ćemo imati priliku da gledamo zanimljiv meč, pogotovo na bot lejnu gde su za supportove izabrani Malzahar (ROX Key) i Misfortune (KT Mata). Donekle je bilo očekivano da ROX Tigers bude pregažen od strane KT Rolstera, ali se može reći da su Tigersi pružili odličan otpor u većem delu meča. Iako je partija završena ukupnim skorom 13-12 u korist Tigersa, broj ubistava nije bio presudan faktor za pobedu.

KT Rolster je bolje kontrolisao objektive, a velike zasluge za pobedu idu Deftu koji je pružio odličnu partiju na Ezrealu i pokazao zašto je smatran jednim od najboljih AD kerija na svetu.

https://streamable.com/fhgo0

U drugom meču su obe ekipe bile prilično izjednačene, a prelomni trenutak meča bio je loš Baron call Tigersa nakon kojeg je KT preuzeo inicijativu i polako počeo da privodi meč kraju.

https://streamable.com/yr6y2

Iako pobeda od 2-0 u korist KT Rolstera ne predstavlja iznenađenje, može se reći da su ROX Tigersi bili dostojni protivnici, pogotovo tokom lejning faze protiv nekih od mehanički najboljih igrača na svetu. Međutim, KT Rolster je pokazao viši nivo taktičke igre što je napravilo razliku u trenucima kada su se mečevi “lomili”.

Longzhu Gaming vs Samsung Galaxy

Ovaj meč je bio jedan od boljih duela koji su na rasporedu za ovu nedelju. Longzhu Gaming je pred početak sezone formirao novu ekipu koja na papiru izgleda odlično. Bivši ROX Tigers bot lejn duo Pray i Gorilla je pokazao da će i u novoj sezoni biti velika pretnja za sve timove.

Samsung Galaxy je nakon veoma uspešne prošle sezone, koju su završili gubitkom u finalu Worldsa od SKT T1 i osvajanjem IEM XI Gyeonggi, odlučio da zadrži ekipu na okupu. Uz iskustvo i hemiju koja je već razvijena među igračima, ovaj sastav definitivno ima potencijal za top 3 timova u Koreji ove sezone.

U prvoj partiji, iako je Fly uzeo first blood i nagovestio dalji tok meča, mvp je definitivno bio AD keri ekipe Longzhu – Pray, koji je odigrao neverovatnu partiju sa Jhinom uz 10/1/10 KDA (kills/deaths/assists).

Impresivan je podatak da je Pray u ovoj partiji imao perfektan farm u prvih 13 talasa miniona, kojima je dodao i biljku Zyre za neverovatnu ukupnu brojku od 138 cs za samo 14minuta igre.

Zanimljivo je da smo bili u prilici da vidimo Singeda na top lejnu, kojeg je igrao Expession. Jedan od razloga za ovo je i promena sistema banovanja sa 6 na 10 čempiona koja je primorala igrače i trenere da traže nova rešenja van standardnih pikova.

Meč se završio rezultatom 22-6 u korist Longzhu Gaminga.

https://www.youtube.com/watch?v=gx0XVfbF-E4

U drugoj partiji, prvi put smo imali priliku da vidimo Camille koja na iznenađenje svih nije banovana. Nju je kao prvi pik izabrao Cuvee koji je odličnom partijom naterao sve naredne protivnike da se zapitaju pre nego što mu ostave slobodnog ovog čempiona. Haru je double kill-om u 15 minutu već dao nagoveštaj ostatka meča. Galaxy je stečenu prednost dobro iskoristio i meč priveo kraju do 34. minuta rezultatom 16-5 u ubistvima, 11-1 u kulama i prednošću od oko 15 hiljada golda. Cuvee i njegova Camille su svakako bili nosioci ovog meča.

https://www.youtube.com/watch?v=86PReUuXZzs

U trećoj i odlučujućoj partiji, Samsung Galaxy je rano stekao prednost, kada je Haru sa Kha’zixom uzeo first blood kod protivničkog blue buff-a. Nakon toga, on je uspeo da neutrališe early gejm Crashovog Lee Sina kojeg je pratio po mapi i nije mu dozvoljavao da farmuje u džungli. Haru je do 16 minuta već imao 4 ubistva i odličnu partiju završio rezultatom 7/2/5. Iako je Crash bolje smajtovao Barona u 38.minutu, to ipak nije bilo dovoljno za povratak u meč. Samsung je tom prilikom dobio razmenu dva za jedan i dva minuta kasnije uzeo Elder Dragona sa kojim su priveli meč kraju u 41. minutu. Konačni skor bio je 15-8, a Samsung Galaxy je odneo pobedu ukupnim rezultatom 2-1 .

https://www.youtube.com/watch?v=bXPbokQiqZQ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: