TI7 - RUR predstavlja: Infamous

Da li prvo učešće na TI7 za južnoameričku ekipu može da se završi plasmanom u top 8?

Izvor: SyS KlanRUR

Sreda, 26.07.2017.

15:05

TI7 - RUR predstavlja: Infamous

Nije lako biti pro igrač iz Južne Amerike. Pored svih socio-ekonomskih problema pro gejminga u ovom siromašnom regionu, tu su i uvek prisutni problemi sa lagom, i barijera između scena u Južnoj i Severnoj Americi.

Što se samog laga tiče, uvek je prisutan – igračima je dostupno igranje na 4 servera: Peru, Južna Amerika(lociran u Brazilu), i dva “severnoamerička” servera US East i West. Serveri Peru i Brazil imaju slabije igračke zajednice sa nižim pragom skilla i veoma toksičnim zajednicama, ali i 250ms laga kada igrate npr iz Perua na Brazil serveru i obrnuto. Čak i kada odete na US East/West, opet vas dočeka 250ms laga i nerazumevanje(mržnja, često čak i neprikriveni rasizam), kao i jezička barijera.

Dug niz godina ispunjenim neprofesionalnim ponašanjem igrača, i zloupotrebama istih od strane organizacija, kao i više skandala sa nameštanjem, su ubedile Valve da ne treba posebno da se bavi ovim regionom. Ipak, sa globalizacijom scene, ali i zbog ogromne igračke populacije, čim se situacija malo popravila, pružili su šansu timovima iz ovog regiona da izbegnu igranje kvalifikacija na severnoameričkim serverima sa ogromnim lagom, i dali im jedan kvalifikacioni slot na Kiev Major turniru. Šansu je dobro iskoristio SG Esports i Valve je podigrao ulog – Južna Amerika je po prvi put dobila direktan kvalifikacioni slot na TI7.

Ove kvalifikacije je osvojio Infamous prošavši kroz grupe skorom 7:2, ali u plejofu apsolutno uništavajući konkurenciju, odigravši 5:0 u dve serije protiv SG Esports i 2:0 protiv Midas Club Elite je bila poruka da ako im je do sada veliko takmičenje izmicalo – ovu šansu neće propustiti.

Infamous

Dobar deo igrača originalnog Infamousa je već nastupao zajedno ranije po raznim timovima, i dobro se poznavao pre osnivanja samog tima. Zasigurno najveći dosadašnji uspeh tima Infamous je bio osvajanje 4. mesta na WESG 2016. Iako ovaj turnir nije najcenjeniji među pro igračima Dote ali ni kod publike, zbog ogromne nagrade je sigurno vredan pomena. Infamousu je neko od top 3 mesta pobeglo “za dlaku” jer su se i Danish Bears(tada C9) i Alliance jedva odbranili od napada ove ekipe i provukli sa po 2:1. Sa TNC Pro Team koji je osvojio WESG su se susreli u grupi i izgubili dominantno.

Vredno pomena je i učešće na skoro održanom Galaxy Battles gde su savladali Planet Odd – ekipu koja je nedavno namučila Team Liquid na DreamHack Atlanta, koji je sam po sebi jedan od favorita za osvajanje TI7.

Peru

Pre svega, potrebno je napomenuti da je Infamous peruanska ekipa. Ovo je posebno bitno ako znate da Peru ima najjaču kulturu igraonica i internet kafea na planeti, osim možda Južne Koreje i delova Kine. U ovoj ranije izuzetno siromašnoj zemlji WCIII DotA je bila jedina igra dostupna dečurliji, i igrala se danonoćno iz loše opremljenih igraonica. Nije zahtevala ni internet, i za razliku od delova sveta poput Turske ili Poljske gde su kasnije inkarnacije Dote i druge MOBA postale popularne, Peru je zaobišao čitav taj period, i tek nedavno se zajednica masovno prebacila na Dota 2. Ne treba ni spomenuti da je ovo ubedljivo najigranija igra u ovoj državi, bez ikakve konkurencije na polju esporta.

Tu je i peruanski mentalitet, bučan i pun emocija, ali i nekulture. Najsličniji u svemu su im Filipinci, koji za razliku od njih imaju SEA osobinu da nikad ne odustaju. Upravo zbog toga se na njih veoma negativno gleda na području čitave Amerike, a čak i neki pro igrači su mu podložni(odustajanju). Igrači današnjeg Infamousa su uglavnom krem tog društva koji je uspeo da se odmakne od tog obrasca ponašanja i posveti profesionalnom gejmingu.

Infamous.Benjaz
Ovaj poprilično ostvareni keri igrač je stekao pozitivnu reputaciju na severnoameričkim serverima kao neko ko će solidno odigrati poziciju 1 i pobediti partiju sa iste. Čini iskusniji deo ekipe zajedno sa Kingteka i Accelom. Nema nešto posebno širok spektar heroja ali njegov hero pool sadrži neke izuzetno popularne heroje koji mogu da se tuku od samog početka partije. Specifično Ursu i Razora. Lične performanse su mu u poslednje vreme malo u drugom planu jer stvara mnogo prostora za Timadoa i Kingteku ali dok god ekipa pobeđuje, to mu ne smeta. Vođa je ekipe van partije.

Infamous.Timado
Ovaj supertalentovani klinac(16 godina) je novi hit na midlejn gejming sceni Amerike. Za razliku od mnogih koji su došli u sukob sa roditeljima oko igranja igara kao karijernog izbora, njegov otac se vodio logikom “zašto da ga kažnjavam ako je u nečemu zaista dobar”. To je očigledno zdrav pristup pa je Timado u izuzetno kratkoj karijeri uspeo ono u čemu mnogo južnoameričkih igrača nije – igrao je za NA tim u sastavu Team Freedom-a, ali se ipak odlučio da pokuša izlaz na svetsku scenu sa peruanskim timom. Na midlejnu je zaista talentovan, iako se ponekad ne brani najsjajnije od gankova. Obično Accel mora da mu pomogne, dok Matthew preferira agresivniji pristup gde napada protivnički sejflejn. Ako ima dobar početak partije, tu na scenu dolaze njegove sjajne mehaničke sposobnosti, a i pravi je plejmejker, pa može da pruži sjajne partije na nekim od najkreativnijih ali i najpokretljivijih heroja. Obično mu je kec u rukavu Puck dok na malo više carry herojima preuzima poziciju glavnog kerija od Benjaza, i dobija prioritet pri farmu.

Ako Timado bude imao dobar turnir tokom TI7 predviđamo mu nastavak karijere van ovog regiona i prelazak u neku jaču organizaciju i tim.

Infamous.Kingteka
Čini iskusniji deo ekipe, a prošao je kroz skoro sve iole kvalitetnije južnoameričke timove. Najveći uspeh je svakako upravo sa Infamous na WESG, ali je gladan većih uspeha. Preuzeo je ulogu vođe ekipe u mečevima i on pravi velike odluke. Ovo možda i nije loše jer ima strašan talent da prepozna jednu izolovanu metu koja je van pozicije ili u njoj leži najveća opasnost i brzo je eliminiše. Upravo zbog toga je neverovatno opasan na Legion Commanderu sa kojim često prerasta u pravog kerija. Trenutno mu dual oflejn ide jako dobro sa Matthew jer insistiraju na stalnim borbama.

Infamous.Matthew

Apsolutna nepoznanica na sceni, ovaj igrač je da kažemo unikatan na poziciji #4. Zašto? Zato što za razliku od mnogo drugih igrača na ovoj poziciji, on obično igra heroje koji prikupljaju informacije, i plejstajlom zna da podseća više na PieLieDie ili MNT Bounty Huntera, nego na druge igrače na poziciji #4. Ipak, obično je dosta agresivniji u smislu borbe i farma, pa na njemu viđamo i veće inventare nego na pomenutim igračima kada oni igraju te heroje. Ima impresivno širok spektar heroja koje igra, a pored standardnih roaming heroja tu spada i dosta heroja koje bismo pre uračunali u hero pool #5 igrača. Igra solidno i Earth Spirita, iako ne na nivou npr Jeraxa ili Timsa. Najveći fokus igre mu je na maltretiranju supportova i protivničkog kerija, sprečavajući rotacije ka sopstvenom midlejnu. Uz Timadoa i Kingteku čini i plejmejkera ekipe.

Infamous.Accel
Accel može da kaže ono što ostatak tima ne može – nastupio je na Valve eventu. U pitanju je bio Frankfurt Major gde je sa ekipom Unknown izbacio Newbee sa turnira i ugurao se u top 12. ekipa na takmičenju! Sa ovim iskustvom će sigurno biti koristan ekipi. Igra pasivno i fokusira se na pomaganje Benjazu i Timadou, ali upravo ovaj nedostatak kreiranja situacija u kojima Infamous može da bude agresivan i projektuje pritisak na protivnika zna da bude problem. Nije plejmejker ali je kao support solidan igrač i oslonac ekipe. Priliči mu sa obzirom da je osnivač ekipe. Igra sve heroje koji su optimalni za igranje #5, i nije mu potrebno mnogo farma. Uglavnom će samo pasivno pratiti ono što njegova ekipa radi i – supportovati.

Šta možemo da očekujemo od Infamous na TI7?

Treba biti jako optimističan pa reći da je bilo šta osim donjih 6 mesta realnost ove ekipe. I to je bez ikakvog disrespekta. Ali, ako se sve zvezde sklope, ako u ključnim mečevima Accel uspe da spase Timadov i Benjazov lejning stejdž, ili Matthew i Kingteka nametnu svoju agresiju protivničkom sejflejnu, ova ekipa nošena emocijama svakako zna da pobedi u kasnijim fazama igre. Ne treba ih otpisati, ali iskusnije i organizovanije ekipe će se verovatno fokusirati na Timadovu lejning fazu i izbaciti ga iz igre – a onda je Infamous u velikom problemu.

Fun fact: Svi igrači Infamousa zajedno, u zbiru godina provedenih na pro sceni aktivno igrajući, imaju iskustva koliko sam Kuroky – i to u slabijim takmičenjima!

Fun fact 2: Infamous je samom kvalifikacijom na TI7, skoro pa duplirao ukupnu timsku zaradu koju je tim prikupljao skoro 2 pune godine.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: