Ekipe bojkotuje PSL, oglasio se i Efrag svojim saopštenjem

Treća sezona Prve Srpske CS:GO Lige trebalo je da počne juče, ali je početak odložen jer su ekipe stupile u bojkot.

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Utorak, 22.08.2017.

18:40

Ekipe bojkotuje PSL, oglasio se i Efrag svojim saopštenjem

Domaći timovi su izjavili da se organizator poneo veoma neprofesionalno prema njima, te da ne žele da učestvuju ukoliko se problem ne reši.

Čak 6 od 8 timova dele mišljenje da je organizacija turnira veoma loša, te ne žele da budu deo istog, a to su:

Squared, Binary Dragons, JESTE, Resistance, Lunacy i Skill Arena.

Prenosimo vam zajedničku izjavu šest ekipa:

“Odlučili smo se za bojkot takmičenja nakon što duže vreme nismo uspeli da pronađemo zajednički jezik sa organizatorom lige E-Fragom, koji se izuzetno neprofesionalno poneo prema nama. Ono što izdvajamo kao glavni problem su nejasna pravila, koja ostavljaju previše prostora organizatorima da manipulišu takmičenjem, i daju mu slobodu da radi šta hoće, kao i izuzetno lošu komunikaciju svaki put kada smo probali da dođemo do zajedničkog rešenja problema.

Sama treća sezona kako timovi navode kasni nedelju dana, a jedan od razloga je i to što organizacije nisu dobile na vreme pravilnik takmičenja, koje usput ne poštuje zvanična pravila Internacionalne Esport Federacije (IESF), organizacije koja stoji iza IeSF 2017 esport takmičenja u Južnoj Koreji, gde bi pobednik Prve Srpske Lige trebalo da ide kao predstavnik Srbije.”

U saopštenju se takođe navodi da su: “kvalifikacije za treću sezonu završene pre nego što su timovi imali pristup zvaničnim pravilima, što dodatno baca senku na integritet celog takmičenja.”

“Komunikacija sa organizatorima, u kojoj su igrači naterani da redovno odgovaraju na sva pitanja organizatora, koji je sa druge strane odgovarao sporadično na pitanja, samo u slučajevima kada mu to i odgovara. Takođe, organizator ima prava da kazni novčano ekipu u slučaju da nije zadovoljan načinom na koji se sa njim komunicira, a kada su timovi nezadovoljni zbog izbegavanja odgovara na sva bitna pitanja, nisu u mogućnosti da urade bilo šta povodom toga, zbog ćega i apeluju na SESA-u da organizaciju takmičenja na kom će se odabrati predstavnik Srbije na IeSF 2017 prepusti nekom drugom ko će organizovati efikasan turnir na kom će se u svakom momentu znati sva pravila, i na kom igrači neće morati da strepe da li će neko svojevoljno donositi odluke koje će uticati na ishod samog takmičenja.”

“Najveći problem leži u tome što predstavnici organizacija i timova koji učestvuju u takmičenju nemaju kome da se obrate, i prepušteni su na milost i nemilost organizatora koja ima svu moć u svojim rukama, da odlučuje i radi šta želi, zbog čega je ekipama jedino preostalo da izađu u javnost sa ovim informacijama i pokrenu bojkot Prve Srpske Lige.”

Kasno uveče oglasila se i sama Efrag organizacija i dala sledeći iskaz:

“Povodom jucerasnje vesti koja je objavljena na par eSport portala u Srbiji, kao i bojkotom prvog kola nekolicine timova Prve Srpske Lige (sezone 3), oseteli smo potrebu da se oglasimo zvanicnim saopstenjem.

PSL je osmisljen kao liga koja ce podici domacu CS:GO scenu. Scena pre pocetka prve sezone gotovo da nije ni postojala. Danas vidimo da u Srbiji postoji najmanje 8 kvalitetnih timova koji ce se, nadamo se uskoro uspesno nadmetati na svetskoj CS:GO sceni sa najboljim svetskim timovima. Posle dve uspesno organizovane sezone i preko 1500 igraca koji su prosli kroz kvalifikacije i samo ligu, bili smo zateceni odlukom nekoliko timova da stupe u bojkot prvog kola lige. Svesni smo da svaki problem ima najmanje dve strane, stoga nismo zeleli da ulazimo u bilo kakvu raspravu sa predstavnicima timova, vec smo odmah pokusali da sve nesuglasice resimo, neki su se na nas poziv na resavanje problema odmah oglasili i sa njima smo sve nesuglasice vrlo brzo resili, dok sa druge strane timovi koji su bili najbucniji u bojkotu nisu jos uvek odgovorili. Oni imaju rok da odgovore danas do 20:00, u suprotnom bicemo primorani da diskvalifikujemo i kaznimo sve timove koji su prihvatili nas poziv da ucestvuju u ligi, a nakon toga, 10 minuta pre pocetka lige odlucili da istu bojkotuju. Nazalost ukoliko do ovoga dodje, timove koji ne budu nastavili takmicenje zamenicemo novim. Novi timovi ce za ligu biti izabrani kroz kvalifikacije koje ce biti odrzane 23.8 na platformi faceit.

Kao sto smo vec rekli liga postoji da bi domacu scenu digla na veci nivo, radili smo kada nas je gledalo 20 ljubitelja CS:GO-a (tokom sezone 1), kao i 2000 ljudi tokom finala druge sezone lige, ovde smo zbog svih zaljubljenika u CS:GO. Nastavicemo da radimo istom merom i trudicemo se da sve greske koje smo pravili ispravimo, jer mi u PSLu nemamo drugi interes sem da CS:GO igraci u Srbiji imaju kvalitetnu ligu, sa kvalitetnom studijskom produkcijom, voditeljima. Srbija je puna talenata i sigurni smo da cemo u PSLu uskoro imati priliku da gledamo nekog novog Nikolu, Nexu, Kassad-a, YNk-a, Intela…

Iskoristicemo priliku da najavimo novi web-sajt PSL-a koji ce biti pusten u rad tokom prvog kola, a na kom cete moci da pratite sve bitne informacije vezane za samu ligu.

Ipak, kako Efrag kaže, broj ekipa koje su u bojkotu se smanjuje. Kao što se navodi, ekipe imaju rok da do 20 časova kažu svoju odluku, odnosno da li učestvuju na turniru ili ne. Videćemo kako će se stvar završiti, a nadamo se pozitivnom ishodu za sve 3 strane, igrače, organizatore i publiku.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: