Četvrtak, 04.07.2002.

08:02

ULEB usvojio nove principe podele novca

Izvor: B92, Beta

Default images
Unija kosarkaskih liga Evrope (ULEB) usvojila je na danasnjoj generalnoj skupstini u Barseloni nove principe raspodele novca medju ucesnicima Evrolige, razvojne principe takmicenja do 2006. godine i novi sistem odnosa i strukturu takmicenja.

Kako je saopstio ULEB, do ovih odluka doslo je posto je Svetska kosarkaska federacija (FIBA) "odbila da potpise sporazum postignut sa ovim telom".

Kao prvi zakljucak, ULEB je naveo da sadasnji sistem takmicenja, sa 24 kluba, ostaje na snazi do 2006. godine i da ovaj sistem "oznacava novi sistem odnosa klubova i lige, zasnovan na zvanicnim ugovorima klubova da na tri godine ucestvuju u Evroligi".

Prema ovom principu, Evroliga ce izdavati trogodisnje dozvole klubovima i ligama.

ULEB nije iskljucio mogucnost izdavanja jedne ili dve jednogodisnje dozvole, a odluka o tome bice doneta ukoliko se na sastanku ove organizacije u nedelju donese odluka o osnivanju novog takmicenja, koje ce se najverovatnije zvati ULEB Kup.

Na Skupstini Unije utvrdjeno je i da ce se raspodela novca vrsiti na osnovu cetiri principa.

Prvo, na osnovu "principa solidarnosti" - uspostavljanjem minimuma za svaki klub.

Drugo, povracajem 75 odsto prihoda koje je ostvario svaki klub.

Trece, garantovanim minimumom zasnovanim na sportskom rezultatu ostvarenom prethodne sezone, tako da prvih 16 klubova dobiju bonus.

I, konacno, dodatni bonus za plasman na "fajnal for".

"Evroliga je ovim sporazumom, kao i onim usvojenim u junu u Zagrebu, do 2006. godine definisala cetiri osnovna aspekta razvoja lige: takmicenje, ekonomsku distribuciju, marketinski plan i strukturu Evrolige", navodi se u saopstenju.

ULEB je danas odobrio i pravila Evrolige za sezonu 2002/03.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: