Milošević: Grujić želi da izvrne sliku o ratu

Izvor: B92

Utorak, 04.03.2003.

15:17

Default images

Bivši jugoslovenski predsednik Slobodan Milošević u utorak je, pred Haškim tribunalom, ocenio da tužilaštvo i njegov svedok, predsednik hrvatske vladine Komisije za nestale i zatočene osobe Ivan Grujić, pokušavaju da "izvrnu sliku" o ratnim sukobima u Hrvatskoj.

Milošević je napomenuo da je indikativno to što svedok tužilaštva gotovo i da ne zna za zločine počinjene nad Srbima, iako je institucija na čijem je čelu bila zadužena za razmenu zatvorenika a danas je zadužena za vršenje ekshumacija. Prema rečima optuženog, hrvatska komisija za nestale osobe do 2000. godine, kada je na inicijativu Haškog tribunala preduzeta ekshumacija Srba ubijenih u Medačkom džepu, nije organizovala nijedno iskopavanje na lokalitetima na kojima postoje masovne grobnice u kojima su zakopani Srbi.

Svedok je rekao da ne zna ništa o zločinima počinjenim nad Srbima zatočenim u zatvoru Lora kod Splita, niti o paviljonu 26 Zagrebačkog sajma u kome su na početku rata, 1991. godine, zlostavljani Srbi. Grujić nije mogao ni da objasni kako su se tela Srba iz Paulin Dvora u Istočnoj Slavoniji našla u masovnoj grobnici na Velebitu, iako je u vreme kada se zločin dogodio bio operativac hrvatske službe bezbednosti na području koje obuhvata Paulin Dvor. Suđenje Slobodanu Miloševiću biće nastavljeno u ponedeljak, 10. marta, kada će tužilaštvo nastaviti sa iznošenjem dokaza o dejstvovanju Jugoslovenske narodne armije u okolini Dubrovnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: