Kredit EIB za MSP od 110 mil. EUR

Evropska investiciona banka potpisala je ugovore o četiri zajma od ukupno 110 miliona evra sa dvema bankama u Srbiji.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 18.10.2017.

16:20

Kredit EIB za MSP od 110 mil. EUR
Foto: Thinkstock

Kreditne linije namenjene su za podršku projektima malih i srednjih preduzeća (MSP) i infrastrukturnim projektima lokalnih samouprava. Sredstva će dobiti bankarske i lizing filijale banaka Inteza Sanpaolo i Sosijete ženeral u Srbiji.

Reč je o prvoj tranši iz kreditne linije od 190 miliona evra koju je EIB već odobrio za podršku ekonomiji Srbije dvema bankarskim grupama, saopštio je EIB.

"Zadovoljan sam saradnjom sa srpskim vlastima i srpskim finansijskim institucijama - ti zajmovi predstavljaju nastavak veoma uspešnih odnosa EIB i filijala Inteza Sanpaolo grupe i Sosijete ženerala", istakao je potpredsednik EIB zadužen za Zapadni Balkan Dario Skanapjeko (Scannapieco).

EIB, banka EU, vodeći je međunarodni finansijer na Zapadnom Balkanu gde je aktivan od 1977. Taj kreditor je u regionu od 2006. finansirao projekte ukupne vrednosti 6,4 milijarde evra.

U 2016. je EIB odobrio zajmove od ukupno 83,8 milijardi evra od čega je 94 odsto bilo za finansiranje projekata u članicama EU, EFTA i kandidatima i potencijalnim kandidatima za EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: