Čuvaj se bitkoin, ova kriptovaluta je bolja 3.000x

Najveći rival bitkoina Ethereum, uvećao je svoju vrednost skoro 3.000 odsto ove godine.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 06.06.2017.

19:41

Čuvaj se bitkoin, ova kriptovaluta je bolja 3.000x
(Foto: Getty images)

Ta virtuelna valuta, dostigla je najveću vrednost ikad – 250, 41 dolar, a sve zbog povećanog interesovanja za digitalnim valutama i povećanjem obima trgovanja u Aziji. Vrednost Ethereuma je trenutno 30 puta veća od 8 dolara koliko je imala na početku godine.

Najveće interesovanje za tom valutom trenutno je u Južnoj Koreji. Takođe, i JP Morgan čejs radi na uvođenju Ethereuma. A ova valuta predstavljena je i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu na nedavno održanom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu. Međutim, Rusi još uvek žele digitalnu valutu koju će sami da naprave.

Ethereum je, može se reći, poslednja zvezda iz sveta digitalnih valuta, u njega je čim se pojavio počeo da ulaže Majkrosoft.

Prema nekim stručnjacima za digitalne valute, on predstavlja napredak u odnosu na bitkoin “blockchain”.

Ethereum razvija sklapanje ugovora na osnovu “blockchain” (u lanac se ubacuju samo blokovi koji su validirani proof-of-work) procesom tehnologije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: