Boing opet prkosi Trampu, odlazi i to u Britaniju

Američka kompanija Boing je odlučila da u Britaniji otvori svoju prvu evropsku fabriku, saopštio je američki proizvođač aviona.

Svet

Izvor: B92

Petak, 24.02.2017.

15:17

Boing opet prkosi Trampu, odlazi i to u Britaniju
(Foto: Getty images)

Pogon, čija će izgradnja koštati 20 miliona funti (23 miliona evra), zapošljavaće 30 ljudi i biće smešten u gradu Šefild, na severu Engleske, prenosi agencija Frans pres.

Angažovanje radnika će, kako je saopšteno, početi od naredne godine, a iz fabrike će se isporučivati delovi za krila uskostrupnog putničkog aviona "737" i širokotrupnog "777".

"Naša odluka da pokrenemo proizvodnju komponenti visoke vrednosti u Ujedinjenom Kraljevstvu je zaokret u našem angažmanu i novi primer Boingove posvećenosti rastu u Britaniji, čime podržavamo dugoročni prosperitet zemlje", navodi se u saopštenju predsednika kompanije Boing Evropa, Majkla Artura.

Najnovije saopštenje dolazi nakon što je američki predsednik Donald Tramp nedavno upozorio američke kompanije da ne sele proizvodnju u inostranstvo, pošto bi se pri uvozu u SAD mogle suočiti za visokim porezima, podseća AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: